Олександр Кодола в Латвії: Уряд України робить важливі кроки на шляху реформ та євроінтеграції
четвер, 7 квітня 2016, 14:40

Українська парламентська делегація на чолі з народним депутатом фракції «Народний фронт» Олександром Кодолою, яка перебуває зараз у Латвії з офіційним візитом, зустрілася зі Спікером Сейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце, групою депутатів Сейму з міжпарламенських зв'язків з Україною та Прем'єр-міністром Латвії Марісом Кучинскісом.

В офіційному візиті групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою також взяли участь інші члени фракції «Народний фронт», а саме: Микола Княжицький, Ігор Гузь, Олег Медуниця, Віктор Романюк, Тарас Кремінь та Ігор Бриченко.

Учасники зустрічі обговорили практичну реалізацію прогресу реформ, процес формування Уряду, а також інші актуальні питання внутрішньої політики України.

«Понад 20 років тому Латвія прийняла рішення, що буде членом Європейського Союзу. Вони це рішення прийняли – вони це зробили. В Україні ми вийшли заради цієї мети на Євромайдан, і також це рішення прийняли. І ми це так само обов'язково зробимо!», - наголосив Олександр Кодола під час зустрічі.

«Український Уряд, не зважаючи на всю складність поточних проблем, робить важливі кроки на шляху реформ. Ми розуміємо, що доля України залежить від якості та невідворотності поступу на шляху реформування, перетворення її на сучасну демократичну правову державу. Це буде найкращою і найадекватнішою відповіддю на агресію Росії. А для цього нам потрібна єдність усіх політичних сил», — зазначив керівник української групи з міжпарламентських відносин з Латвією.

У свою чергу Спікер Сейму Інара Мурнієце підкреслила, що «Україна може розраховувати не тільки на політичну підтримку парламенту Латвії, але й практичну допомогу всього латвійського народу».

Так, вже сьогодні діє ціла низка проектів, в тому числі і державних, направлених на організацію лікування українських військовослужбовців, поранених під час антитерористичної операції на Сході України, організацію відпочинку дітей, постраждалих від військових дій, збір коштів на підтримку України тощо.

Олександр Кодола від імені української делегації подякував латвійському Парламенту, Уряду та усьому латвійському народу за допомогу Україні.

«Ми дуже цінуємо те, що Латвія подала Україні руку допомоги у час випробувань. Учора ми побачили, якою турботою охоплені українські військові, що перебувають на лікуванні у Центрі реконструктивної та пластичної мікрохірургії в Ризі. Повірте, ми ніколи цього не забудемо!», - підкреслив Кодола.

Крім того, Тарас Кремінь повідомив, що на зустрічі з Головою Сейму Інарою Мурнієце йшлося про прийняту під час візиту разом із парламентарями країн Балтії спільну заяву щодо незаконного засудження як народного депутата України, депутата ПАРЄ Надії Савченко, так і решти політичних в'язнів. За його словами, Інара Мурнієце наголосила при цьому на важливості продовження санкцій проти Росії як країни-агресора.

«Особливо це сприймається в день оголошення початку сухого голодування незламною жінкою-пілотом. Світ об'єднався на підтримку України, цінуємо цей важливий цивілізаційний вибір і дружнє плече», - резюмував представник фракції «Народний фронт».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua