Олександр Кодола взяв участь у відкритті Почесного консульства Латвійської Республіки в Чернігові
вівторок, 26 січня 2016, 10:43

Депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, керівник групи  міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою у Верховній Раді Олександр Кодола взяв участь в урочистому відкритті Почесного консульства Латвійської Республіки у Чернігові та зустрічі з представницькою делегацією Латвії.

Про це повідомили в прес-службі Чернігівської обласної партійної організації у вівторок, 26 січня.

Церемонія відкриття відбулася у Чернігові за участю посла Латвії в Україні Юріса Пойканса, почесного консула Латвії Олени Вишнякової, Олександра Кодоли, депутатів Сейму Латвії, представників Міністерства закордонних справ України, керівників міста та області  

«На сьогодні стосунки між нашими країнами і окремими регіонами  досягли такого рівня, що стала можливою поява такої важливої дипломатичної інституції, як Почесне консульство Латвійської Республіки у Чернігові області. Це чергове свідчення взаємної зацікавленості обох наших країн у співпраці та подальшому закріплені дружніх, ділових та культурних зв’язків», - зазначив Олександр Кодола.

Він висловив сподівання, що ця дипломатична установа дозволить українцям та латвійцям дізнатися ще більше про наші країни та зробить економічні, торгівельні, соціальні зв’язки більш міцнішими.

«З боку групи  міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою я обіцяю усіляку підтримку усім ініціативам консульства, спрямованим на розвиток взаємодії між Україною та Латвією. Сьогодні ми провели низку ділових зустрічей, під час яких намітили перспективні плани щодо подальшої співпраці між латвійською і української сторонами. Зокрема ми розпочали роботу про встановлення побратимських відносин Ніжина з одним із міст Латвії», -  додав він.

У свою чергу Почесний консул Латвійської республіки Олена Вишнякова подякувала усім причетним до процесів розбудови дружніх взаємовідносин Латвії та  України, і, зокрема,  народному депутату Олександру Кодолі за плідну співпрацю і висловила сподівання, що з появою консульства мости дружби між нашими державами стануть ще міцнішими.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua