Олександр Кодола: Європа вимагає звільнення Надії Савченко
середа, 23 березня 2016, 10:06

Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ, яка об’єднує депутатів від країн Східного партнерства ЄС, вчора ухвалила резолюцію з вимогою звільнення депутата Верховної Ради України, делегата ПАРЄ Надії Савченко та засудження дій Російської Федерації.

Про це повідомив народний депутат фракції «Народний фронт», заступник голови української делегації в ПА ЄВРОНЕСТ Олександр Кодола, який перебуває у Брюсселі.

Резолюцію підтримали як депутати Європарламенту, так і делегації з Грузії та Молдови.

Зокрема, у резолюції висловлюється вимога звільнити народного депутата України, депутата Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко, яку захопили в полон і вивезли до Росії тамтешні спецслужби.

«Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ, безумовно, засуджує дії Росії і вимагає звільнення нашої героїні Надії Савченко, а також закликає Раду Європи задіяти санкції до країни-агресора. Я дуже вдячний представникам усіх делегацій, які підтримали цю резолюцію», — підкреслив Олександр Кодола.

На думку народного депутата, Європейський Союз, країни Східного партнерства ЄС повинні об’єднатися у боротьбі проти тероризму - як релігійного, так і державного.

«Терактами, несправедливими судами терористи намагаються нас залякати. Але ми бачимо, що, не зважаючи на вибухи, смерть, біль втрат, викрадення і катування, люди не схиляють голову. Ми бачили, як у Парижі після терактів люди вийшли маршем на вулиці та співали «Марсельєзу» - гімн вільних людей», - підкреслив Олександр Кодола.

«У російському суді, під час вчорашнього винесеня вироку, наша делегація разом з Надією Савченко співала Гімн незалежної України. Ми не схиляємо голови і не здаємося. Зараз ми повинні зробити все, щоб визволити нашу Надію із в’язниці і захистити наш європейський демократичний вибір.

І перед Україною, і перед Європою нависла страшна загроза тероризму. Ми це бачимо вже не тільки на Сході України, але й на вулицях європейських міст. Щоб протистояти цьому, необхідні чіткі рішучі дії. Протидію цим викликам сучасності ми також обговорюємо на засіданні Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ», — розповів народний депутат. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua