Олександр Романовський провів зустріч з підприємцями Запорізької області
середа, 10 січня 2018, 14:24

Народний депутат фракції «Народний фронт» Олександр Романовський провів зустріч з представниками малого та середнього бізнесу, на якій були порушені проблемні питання суб’єктів господарювання щодо впровадження Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Про це повідомили в прес-службі Запорізької обласної партійної організації.

За словами депутата, порядок комерційного обліку теплової енергії має ґрунтуватись винятково на показниках лічильників у нежитлових приміщеннях та квартирах мешканців багатоповерхівок. А не навпаки, як це сталося у Запоріжжі, коли бізнесменів, власників нежитлових приміщень у багатоповерхівках, що «відрізали» батареї та відмовилися від послуг міськтепломережі, за новим порядком міськвиконкому намагались змусити платити за послуги, що вони не отримували.

«Справа в тому, що закон, так, – був проголосований Верховною Радою, але для того, щоб він набрав чинності, відводиться ще півроку для напрацювання нормативно-правових актів, відповідно до нього. Про те, що запорізький міськвиконком прийняв упереджене рішення, наголошує у листі й автор закону, бо не мав ніяких підстав запроваджувати новий порядок оплати за тепло без відповідних методик, розроблених та затверджених Кабміном», – пояснив Олександр Романовський.

Зважаючи на запит народного депутата та вимоги підприємців, міський голова Запоріжжя призупинив рішення виконкому міської ради, а також доручив перерахувати оплату за тепло в поточному опалювальному сезоні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua