Олександр Турчинов: Батальйон імені Кульчицького і сьогодні готовий виконати свій військовий обов’язок (фоторепортаж, відео)
середа, 16 березня 2016, 17:48

«Я з величезною повагою і шаною хочу сказати, що батальйон імені Кульчицького - це знакова військова частина, яка однією з перших прийняла на себе удар ворога, і яка і сьогодні стоїть попереду, готова виконати свій обов'язок», - заявив Секретар Ради Національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов, виступаючи під час урочистостей з нагоди річниці створення підрозділу Національної гвардії України - батальйону ім. генерала Кульчицького.

Олександр Турчинов наголосив, що два роки тому, на початку агресії Російської Федерації проти України, Збройних Сил в державі не було. За оцінкою Генерального штабу, сказав він, для відновлення боєздатності армії необхідно було «мінімум два місяці, а воювати треба було сьогодні».

Секретар РНБО України нагадав, що 13 березня 2013 р. Парламент підтримав закон про створення Національної гвардії, який того ж дня він підписав як Голова Верховної Ради України і в. о. Президента України.

«Було прийнято рішення звернутися до тих, хто тоді був у Самообороні Майдану, хто власною кров'ю і власним життям захистив Україну від тиранії», - сказав Турчинов, звертаючись до присутніх.

«Вже 14 березня біля сцени Майдану була поставлена палатка, і розпочався запис добровольців, які підуть на фронт. Так починалася історія славетного батальйону, який гідно носить ім'я Героя України Кульчицького», - зазначив Секретар РНБО України.

«Багато з тих, хто пішов на фронт, не повернувся, віддавши своє життя за нашу країну, наш вільний шлях, свободу і незалежність», - сказав він. Учасники зібрання на пропозицію Олександра Турчинова вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв.

Секретар РНБО України заявив, що нині, на превеликий жаль, «загроза не стає меншою». «Так, сьогодні армія боєздатна, ми збільшуємо потенціал нашого оборонно-промислового комплексу, відновлюємо ракетний потенціал, забезпечуємо потреби нашої армії, Національної гвардії, власною технікою та сучасною зброєю», - сказав Турчинов, водночас додавши, що, «на превеликий жаль, і досі відсутня військово-технічна співпраця з нашими партнерами». «Вони бояться дратувати Росію. У нас немає іншого шляху, як власними зусиллями, власними кров'ю і життям захистити державу і забезпечити майбутнє наших дітей», - зазначив він.

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua