Олександр Турчинов: Демократичним країнам доведеться захищати як англомовних, так і російськомовних від повзучого путінізму та його адептів
понеділок, 21 грудня 2015, 16:33

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов вважає фільм «Світолад» («Миропорядок») «ще одним свідченням нав'язливого бажання Володимира Путіна переділити світ, і визнанням агресії як єдиної форми самоствердження кремлівського диктатора».

«На початку грудня цього року я у своїй статті, яка вийшла в "The Washington post"  прогнозував, що Путін, який знищив систему колективної безпеки як в Європі, так і в світі, за свої "успіхи" в Сирії вимагатиме нового розподілу світу, нової Ялтинської конференції», - зазначає О.Турчинов.

«Не пройшло місяця, і Володимир Путін у пропагандистському фільмі, який так і називається «Світопорядок», вже у відкриту заявив щодо необхідності перегляду Ялтинських угод, - наголошує Секретар РНБОУ. - У перекладі з кремлівського діалекту його маячня означає заклик до перерозподілу світу, існуючих кордонів та до закріплення нового формату глобальної політики: політики війни, політики сили».

За словами О.Турчинова, російський лідер продовжує погрожувати українцям, «обіцяючи захистити «російськомовних від націоналістів».  «Під націоналістами він має на увазі всіх, хто  виступає за незалежну, демократичну та європейську Україну. З фільму зрозуміло, що за тим самим сценарієм Путін готовий захищати арабомовних в Сирії, а тюркомовних в Турції, всіх, у кого, за його оцінкою, «похитнулись моральні цінності та орієнтири. Він навіть готовий захищати Європу від Америки», - зазначає він.

Саме тому, на переконання О.Турчинова, «демократичним країнам треба зрозуміти, що прийшов час захищати як англомовних, так і російськомовних, тобто, весь цивілізований світ від повзучого путінізму та його адептів».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua