Олександр Турчинов: Фінансове забезпечення безпеки і оборони країни залишається одним з головних пріоритетів бюджетної політики на 2018 рік
середа, 13 вересня 2017, 19:44

Фінансове забезпечення безпеки і оборони країни залишається одним з головних пріоритетів бюджетної політики на 2018 рік.

Так прокоментував Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов збільшення оборонного бюджету на наступний рік - до 163 млрд 268 млн гривень.

«За  рішенням РНБО України обсяг фінансування оборонно-безпекового бюджету в наступному році буде на рівні 163 млрд 268 млн гривень, з них 156 млрд 893 млн грн – з загального фонду, і 6 млрд 375 млн грн – зі спеціального», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що одним з важливих питань фінансування сектору безпеки і оборони є «збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, в основі якого - збільшення посадових окладів та окладів за військові звання».

«Пріоритетним напрямом бюджетного фінансування також визначені створення нових видів озброєння та військової техніки, зокрема виробництво сучасного високоточного ракетного та артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, боєприпасів та високоточних засобів ураження; виконання Державної цільової програми створення та виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії», - додав він.

За словами Олександра Турчинова, особлива увага приділятиметься також інтенсивній бойовій підготовці частин та підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, а також облаштуванню державного кордону.

«Крім того, з огляду на безпекову ситуацію, пріоритетами будуть реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спеціального зв’язку та захисту інформації; виконання Національної розвідувальної програми на 2016-2020 роки; посилення контррозвідувального захисту та боротьба з тероризмом і диверсійною діяльністю», - зазначив Олександр Турчинов.

Окрім того, на засіданні РНБО України було розглянуто та ухвалено Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні і Концепцію реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період.

Також, за словами Секретаря РНБО України, вперше в нашій державі унормоване питання «щодо створення та діяльності Ставки Верховного Головнокомандувача як органа стратегічного керівництва ЗСУ, іншими  військовими формуваннями та правоохоронними органами в особливий період».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua