Олександр Турчинов: Хоча НАТО поки ще не готове прийняти Україну, але нас не зупинити на цьому шляху (відео)
вівторок, 15 грудня 2015, 20:18

Відбулась зустріч Секретаря РНБО, одного з лідерів «Народного фронту» Олександра Турчинова з Головою Бюро національної безпеки Республіки Польща Павелом Солохом. Зустріч відбулась в рамках офіційного візиту до України Президента Республіки Польща Анджея Дуди.

В ході перемовин сторони обговорили питання двостороннього співробітництва в сфері безпеки і оборони, значну увагу приділивши «небезпеці, що походить від імперсько-реваншистських сил зі сходу». Також обговорювались питання підготовки спільної україно-польсько-литовської бригади, а також необхідності створення трьохсторонньої україно-румунсько-польської групи із забезпечення безпеки східного кордону Європи.

В контексті обговорення можливостей військово-технічної співробітництва Секретар РНБО наголосив на перспективності спільних науково-виробничих проектів виробництва надточної та високотехнологічної зброї.

Також Олександр Турчинов підкреслив, що нашу країну цікавить досвід Польщі «як нового члена НАТО». «Для нас ваші поради надзвичайно важливі, тому що ви пройшли цей шлях раніше за нас. Ми розуміємо що НАТО ще не готове прийняти Україну, але це не зупиняє нас на цьому шляху», - сказав він, додавши, що зараз реформування сектору безпеки і оборони відбувається відповідно до стандартів Альянсу. 

Своєю чергою Павел Солох наголосив на тому, що «Польща як ніхто зацікавлена в співпраці з Україною». «Немає незалежної Польщі без незалежної України», - зазначив він, додавши, що його країна постійно нагадує союзникам з НАТО про стратегічну роль нашої країни для безпеки Європи.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua