Олександр Турчинов: Конкуренція – те, що дозволить зменшити навантаження на бюджет задля розширення обсягу військових закупівель (відео)
понеділок, 7 грудня 2015, 19:18

Конкуренція - те, що дозволить зменшити навантаження на бюджет задля розширення обсягу військових закупівель. Про це заявив Секретар РНБО, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов на спільному брифінгу з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим після огляду вітчизняної бронемашини «Варта».

За словами Олександра Турчинова, нова бойова машина «Варта» - це розробка національного виробника, що буде закуповуватись для загону спецпризначення національної поліції - КОРД. «Сучасне обладнання цієї машини і дуже надійна броня свідчать про те, що її можна буде ефективно використовувати і в умовах бойових дій. Саме тому сьогодні розглядається питання поставки саме такого варіанту машини під кодовою назвою «Варта» і до Національної гвардії, і до Прикордонної служби, і, можливо, до зони проведення АТО», - зазначив Олександр Турчинов, додавши що бронемашина може комплектуватися в залежності від потреб наших військових різними бойовими модулями.

Він також додав, що масова закупівля цієї бронемашини може бути реалізована лише після випробувань в умовах бойових дій. «Тому головні випробування нової техніки відбуватимуться саме в зоні проведення АТО», - підкреслив він.

Крім того, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков спрогнозував, що до нового року, за контрактом, надійде 10 таких бронемашин для спецпідрозділу швидкого реагування КОРД і підрозділів Національної гвардії. «В рамках державного пакету гарантій ми отримаємо великий контракт, і близько 100 бронемашин зможемо поставити на озброєння нашої Національної гвардії та загонів спецпризначення», - уточнив Арсен Аваков.

Водночас Секретар РНБО Олександр Турчинов підкреслив, що незважаючи на те, що бронемашина «Варта» якісно краща, і за всіма характеристиками перевершує аналоги, що поставлялись до Збройних Сил, «її вартість буде на 1,5-2 мільйони меншою».

«Оце і є конкуренція, яка дозволяє зменшити навантаження на бюджет задля розширення обсягу військових закупівель», - підкреслив Олександр Турчинов, закликавши національних виробників «зменшувати ціну і вносити свої пропозиції».

Він також зазначив, що оскільки найважливішим є життя наших військових, «саме тому разом з бойовою бронемашиною планується закупівля вироблених в Україні «швидких допомог», оснащених також за найсучаснішими медичними стандартами і що може зберегти життя багатьом нашим солдатам».

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua