Олександр Турчинов: Маємо швидко реагувати на будь-які кіберзагрози
четвер, 6 жовтня 2016, 16:34

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов провів засідання Національного Центру кібербезпеки.

Учасники засідання розглянули питання захисту інформації в державному секторі та на критично важливих об’єктах інфраструктури. Також були визначені протоколи спільних дій та інформаційного обміну в режимі реального часу суб’єктів забезпечення кібербезпеки під час виявлення кібератак та кіберінцидентів.

За словами О.Турчинова, протистояння в кіберпросторі є небезпечною складовою гібридної війни, розв'язаної проти України, «тому потрібно швидко, надійно та ефективно реагувати на будь-які кіберзагрози, що неможливо без інтегрування та чіткої взаємодії всіх наявних ресурсів суб'єктів кібербезпеки».   

«Окрім відпрацювання ефективного реагування на кібератаки та кіберінциденти, слід вибудувати активний захист кіберпростору, створюючи належні умови для інституційного та технологічного забезпечення кібербезпеки», - наголосив Секретар РНБО України.

Саме тому на засіданні були розглянуті заходи щодо удосконалення системи зберігання, передачі та обробки даних державних реєстрів і баз даних із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Окрему увагу було приділено розбудові інтегрованої захищеної системи державних реєстрів, баз даних та дата-центрів для обробки та резервного збереження інформації і відомостей державних електронних інформаційних ресурсів.

Секретар РНБО України акцентував, що найкращі техніка і технології «безсилі без належного людського потенціалу». «Тому підготовка відповідних фахівців для державних суб'єктів забезпечення кібербезпеки є для нас актуальним питанням», - сказав він, додавши, що така підготовка повинна відбуватись як в Україні, так і за її межами «відповідно до актуальних завдань, що стоять перед державою на цьому важливому напрямку».

У цьому контексті було обговорено питання розвитку системи підготовки кадрів для потреб державних суб'єктів, що забезпечують кібербезпеку країни, та розвитку навчального та науково-дослідницького потенціалу системи кібербезпеки.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua