Олександр Турчинов: Ми повинні захистити Україну не тільки на землі та у небі, але й на морі (фоторепортаж, відео)
середа, 11 листопада 2015, 14:15

Сьогодні за участі Секретаря РНБО, одного з лідерів «Народного фронту» Олександра Турчинова відбувся урочистий  спуск на воду нового броньованого артилерійського катера класу «Гюрза-М».

За словами Олександра Турчинова, Україна протистоїть жорстокому та сильному агресору і, «на превеликий жаль, ми не можемо сьогодні сказати, що мирний процес перейшов незворотну лінію».

«Російські окупаційні війська все роблять для того, щоб зірвати мирний план урегулювання ситуації на сході нашої країни і можуть у будь-який момент відновити активні бойові дії», - сказав він, додавши, що саме тому посилення військового потенціалу наших ЗСУ «залишається одним із наших головних пріоритетів».

Секретар РНБО наголосив, що Збройні Сили України протягом останнього часу значно збільшили свій бронетанковий потенціал за рахунок нових танків, бронетранспортерів та іншої бронетехніки.

«У свою чергу військово-повітряні сили отримали модернізовані літаки», - зазначив він, додавши, що, незважаючи на дуже складну економічну ситуацію, вперше ВМС отримують два броньовані артилерійські катери, «які за своїми характеристиками відповідають найкращим стандартам морських суден цього класу».

«Один із цих бойових катерів ми сьогодні спускаємо на воду. В ньому надійна броня і потужна зброя поєднуються із маневреністю і швидкістю», - сказав він.

 

Олександр Турчинов також пояснив, що основним завданням для катерів цього класу є захист морських кордонів нашої країни: "Ми повинні захистити Україну не тільки на землі та у небі, але й на морі".

«Хочу відмітити, що за планом переозброєння, початок поставок катерів такого класу повинен був відбутись ще 10 років тому. Але ті, хто свідомо розвалили наш сектор безпеки та оборони, заморозили і цей важливий для обороноздатності України проект», - сказав він, наголосивши, що зараз відновлено будівництво цих військових кораблів, які значно посилять берегову оборону країни на десантно-небезпечних напрямках.

«Це є дуже серйозним кроком на шляху відновлення бойового потенціалу Військово-Морських сил України», - резюмував Секретар РНБО.

(Повністю ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua