Олександр Турчинов: Ми повинні застосовувати нову парадигму: інтелект проти грубої сили, переконання проти злоби і жорстокості (фото, відео)
четвер, 3 березня 2016, 15:20

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов у четвер  відвідав НТУУ КПІ, де взяв участь у презентації нової військової техніки та зброї, розробленої інноваційно-виробничим Об'єднанням «Київська політехніка», яке було створено за підтримки Апарату Ради національної безпеки і оборони України та керівництва ДК «Укроборонпром» у вересні минулого року.

«Ми повинні застосовувати нову парадигму: інтелект проти грубої сили, переконання проти злоби і жорстокості, - заявив Секретар РНБО України. - І саме ця парадигма приведе нас до перемоги».

Олександр Турчинов зазначив, що Україну, яка бореться за свою свободу і незалежність, право самостійно обирати власний шлях розвитку, підтримують усі цивілізовані країни. Водночас він зауважив, що, «на превеликий жаль, протягом цих двох років ми так і не змогли відновити ефективну військово-технічну співпрацю зі стратегічними партнерами». «Досі діє «мюнхенський синдром», коли теза «не дратувати агресора», яка призвела до кривавих подій під час Другої світової війни, знову працює в головах багатьох політиків», - сказав Секретар РНБО України.

Саме тому, наголосив він, Україна, відроджуючи Збройні Сили та військові формування в умовах війни проти сильного жорстокого агресора, змушена розраховувати виключно на власні сили. «І саме тому головним нашим пріоритетом стало відродження ОПК. Саме ОПК України сьогодні забезпечує основні потреби армії, Національної гвардії, інших військових формувань у зброї та військовій техніці, - зазначив Олександр Турчинов. - У нас немає іншої альтернативи цьому шляху».

Секретар РНБО України також заявив, що сьогодні «боротьба за перемогу відбувається не тільки на полі бою». «Вона відбувається у наукових установах, конструкторських бюро, на виробництві оборонних підприємств. Країні потрібна сучасна нова потужна зброя, яка захистить Україну від будь-якого агресора, зупинить і знищить його, захистить життя наших громадян», - сказав він, додавши, що саме таку задачу ми ставимо перед науковцями, конструкторами, керівниками оборонних підприємств.

У цьому контексті Олександр Турчинов високо оцінив потенціал НТТУ «КПІ» та інноваційно-виробничого Об’єднання «Київська політехніка», метою створення якого, за його словами, є «прискорення розробки, проектування, виробництва нових видів зброї, військової техніки тощо».

Секретар РНБО України зазначив, що у рамках «Київської політехніки» об’єднано «молодий науковий потенціал, нові радикальні ідеї, разом з досвідченими виробничниками, замовниками, головним з яких є Міністерство оборони». Олександр Турчинов наголосив на  важливості державної підтримки молодих науковців, конструкторів, інженерів-технологів, гарантування можливостей їх самореалізації в Україні. «Дуже важливо дати можливість для самореалізації талановитій молоді, яка мріє жити у європейській країні, створити цю країну саме тут - в Україні, - сказав він. - Ставка на молодих і амбітних – стратегічний напрямок нашої діяльності».

Під час заходу ректор НТТУ «КПІ» Михайло Згуровський та фахівці Об’єднання «Київська політехніка» поінформували про участь Об’єднання у створенні сучасних високотехнологічних зразків озброєння та військової техніки для потреб Збройних Сил України та інших військових формувань.

Зокрема, йшлося про промисловий випуск перших вітчизняних безпілотних авіаційних комплексів, створення робототехнічної платформи для військових; розробку нової стрілецької зброї та сучасних боєприпасів; розроблення технології композиційної броні для засобів індивідуального захисту, елементів екіпірування та додаткового захисту бойових машин; налагодження виробництва в Україні високотехнологічної продукції для військових, яку раніше виготовляли тільки в Російській Федерації.

Фахівці розповіли про розробку систем виявлення несанкціонованих втручань в інформаційно-телекомунікаційні мережі, а також систем спеціального зв’язку для тактичної ланки військового управління.

У заході також взяли участь Міністр оборони України Степан Полторак та голова «Укроборонпрому» Роман Романов, які підписали Меморандуми про співпрацю між НТТУ «КПІ» та Міністерством оборони України і Державним концерном «Укроборонпром». Олександр Турчинов назвав підписання цих документів «потужним фундаментом для реалізації наших стратегічних завдань».

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua