Олександр Турчинов: Ми ставимо завдання, щоб мінімальна зарплата військового була не менше 7 тисяч гривень (відео)
четвер, 3 грудня 2015, 22:24

У військовому бюджеті України на 2016 рік, який затвердила Рада національної безпеки і оборони України, відображено основні напрямки Стратегії національної безпеки та військової доктрини України. Про це повідомив Секретар РНБО, один лідерів Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв'ю «5 каналу».

Секретар РНБО підкреслив, що відповідно до військового бюджету на 2016 рік, на безпеку і оборону України виділено 5% від ВВП - близько 113 млрд. грн. «А безпосередньо на оборону виділено близько 3% ВВП», - сказав він.

За словами Олександра Турчинова, з цієї суми 100 млрд повинно бути профінансовано з загального фонду бюджету, а решта - надійде за рахунок спецфондів і державних гарантій. «Це величезна сума в умовах нашої країни і це той мінімум, який нам дозволяє протистояти агресії», - зауважив Секретар РНБО.

Він підкреслив, що із цих коштів має забезпечуватись підняття зарплати нашим військовим, - «насамперед тим, хто підписуватиме контракт зі ЗС, Нацгвардією».

«Ми ставимо завдання, щоб мінімальна зарплата військового була не менше 7 тисяч гривень. Тому що інакше мотивації підписувати контракт у них не буде», - констатував Олександр Турчинов. 

Секретар РНБО також додав, що водночас Україні треба розраховувати на власні сили і тому «потрібна нова зброя, нам треба посилити ППО, ракетний потенціал нашої країни, зокрема, аерокосмічну розвідку тощо. А ці напрямки потребуватимуть значного ресурсу». «Але для того, щоб дати відсіч будь-яким загрозам, цей ресурс ще треба буде збільшувати», - підсумував він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua