Олександр Турчинов на зустрічі з заступником Генерального секретаря НАТО: Сильна Україна - важливий фактор безпеки в Європі (відео)
п’ятниця, 28 жовтня 2016, 14:03

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов зустрівся з заступником Генерального секретаря НАТО Алехандро Альваргонзалезом.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася на сході України, та питання розширення співробітництва між Україною та Альянсом. Окрім того, співрозмовники приділили увагу питанням реформування сектору безпеки і оборони України та інтенсифікації співробітництва на шляху реформ.

 

За словами Олександра Турчинова, російсько-терористичні війська продовжують демонстративно порушувати Мінські угоди та домовленості, які обговорювалися в нормандському форматі в Берліні 19 жовтня ц. р.

«Жодного дня не припинявся обстріл наших позицій з використанням забороненої крупнокаліберної зброї, але всі спроби прорвати нашу оборону – приречені», - сказав секретар РНБО України, додавши, що Збройні Сили України дадуть відсіч будь-яким провокаціям окупаційних підрозділів Російської Федерації.

Під час обговорення реформ в секторі безпеки і оборони України Олександр Турчинов акцентував на послідовності та етапності переходу на стандарти НАТО і наголосив на ефективній взаємодії з експертами Альянсу під час підготовки базових документів, які визначають стратегію реформ. «Дякуємо, що на всіх напрямках реформування у нас є активна співпраця з нашими партнерами з НАТО», - зазначив він.

За словами Турчинова, Україна вдячна за позицію, яка була підтверджена на Варшавському саміті НАТО 8-9 липня 2016 року. Водночас Секретар РНБО України звернув увагу, що загалом успішна співпраця з європейськими країнами-членами Альянсу «штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, що не сприяє протидії російській агресії та послаблює безпеку у Європі».

«Ми відкриті до співпраці і хотіли б, щоб НАТО бачило в нас надійного партнера», - сказав Олександр Турчинов, наголосивши, що, зі свого боку, Альянс «має бути зацікавленим у сильній Україні, яка здатна протистояти будь-яким провокаціям та агресії».

Своєю чергою заступник Генерального секретаря НАТО наголосив, що Альянс зацікавлений в багатогранній співпраці з Україною і надалі підтримуватиме нашу країну на шляху реформування та зміцнення сектору безпеки і оборони. 

«Я переконаний, що Україна подолає всі виклики, що стоять перед нею, а ми, своєю чергою, готові  вам активно допомагати в цьому», - наголосив Алехандро  Альваргонзалес.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua