Олександр Турчинов: Національна гвардія захищає Україну і на фронті, і в глибокому тилу (відео)
п’ятниця, 18 березня 2016, 12:24

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов у Нових Петрівцях відвідав пам’ятне місце військовослужбовців військової частини № 3027 Національної гвардії України, які загинули під час виконання свого військового обов'язку.

О.Турчинов поспілкувався з матір’ю загиблого бійця Вадима Наумова і відвідав музей пам'яті загиблих на фронті військовослужбовців, які проходили службу у цій частині. У музеї зберігаються як музейні експонати речі загиблих бійців.

Спілкуючись з бійцями, О.Турчинов назвав частину № 3027 «героїчною», зазначивши, що військовослужбовці Національної гвардії два роки тому «першими прийняли на себе удар ворога». «Мужність і героїзм нацгвардійців назавжди записані в історію бойової слави України», - наголосив він, зазначивши, що 72 бійця частини № 3027 загинули на полі бою, а 245 - поранені.

«Гвардійці, - зазначив Секретар РНБО, - захищають Україну і на фронті, і в глибокому тилу. Вони несуть бойове чергування, захищаючи життя та спокій громадян».

О.Турчинов нагадав, що 31 серпня минулого року «біля Верховної Ради від рук терористів загинули троє гвардійців саме цієї військової частини, а 32 - отримали поранення». «Своїм життям, своєю кров’ю, гідністю і мужністю нацгвардійці захистили Конституцію і парламентаризм, - наголосив він. - Вічна пам'ять героям, які віддали життя за нашу країну».

Як повідомлялося раніше, у п’ятницю Секретар РНБО України, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров відвідали новий центр підготовки снайперів Національної гвардії України в Нових Петрівцях. О.Турчинов вручив військовим першу партію експериментальних снайперських гвинтівок виробництва ДК «Укроборонсервіс».

Секретар РНБО України також взяв участь у тренувальних стрільбах снайперів, які випробували щойно отриману зброю. По завершенні тестування бійці зазначили, що гвинтівки вітчизняного виробництва кращі за російський аналог СВД (снайперська гвинтівка Драгунова).


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua