Олександр Турчинов: Наша гвардія захищає свободу українців, демократію в державі, її незалежність і суверенітет (фоторепортаж, відео)
четвер, 2 червня 2016, 13:29

Наша гвардія захищає свободу українців, демократію в державі, її незалежність і суверенітет, саме тому українці підтримують та шанують її.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов під час урочистих заходів з нагоди першої річниці створення Бригади швидкого реагування та вручення Бойового прапора підрозділу.

Він зазначив, що у Національної гвардії «немає тилу, тому що вона веде бойові дії не тільки проти зовнішнього, а й проти внутрішнього ворога, захищаючи від його підступних провокацій життя наших громадян».

Він згадав події наприкінці серпня минулого року, коли біля Верховної Ради бійці Нацгвардії «кров’ю і своїм життям» захистили демократію і парламентаризм. Секретар РНБО також зазначив, що під час бойових дій на Донбасі загинули 177 військовослужбовців Нацгвардії, 737 зазнали поранень.

Олександр Турчинов зазначив, що Бригада швидкого реагування, оснащена потужною зброєю, була створена, аби «зупинити будь-якого ворога у будь-якій точці держави», нейтралізувати і знищити його. Бійців Бригади, сказав він, готували найкращі інструктори за високими стандартами НАТО, враховуючи бойовий український досвід.

«Серед вас дуже багато справжніх професійних воїнів, які пройшли героїчний шлях від Слов’янська до Саур-могили, від Станиці Луганської до Маріуполя і Широкиного. Сьогодні ви отримали бойовий прапор. Я вірю, що цей прапор буде перебувати у мужніх надійних руках, буде покритий не пилом, а славою наших перемог!», - заявив Секретар РНБО України, звертаючись до бійців.

На пропозицію Олександра Турчинова присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих бійців Нацгвардії.

У заходах на території навчального центру Національної гвардії України також взяли участь Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров. Керівники силових відомств нагородили кращих військовослужбовців, які зарекомендували себе під час виконання завдань під час АТО.

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua