Олександр Турчинов: Не можна припиняти санкції проти РФ, - вони тільки зараз почали давати результат (фото, відео)
середа, 2 листопада 2016, 14:55

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Підкомітету з безпеки Європейського Парламенту Анною Ельжбетою Фотигою та депутатами Європарламенту.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на сході України та агресію Росії проти нашої держави.

За словами О.Турчинова, Росія щоденно демонстративно порушує Мінські домовленості.

«Лише за поточну добу загинули двоє військових, п'ятеро зазнали поранень», - сказав він, додавши, що українські позиції обстрілюються із забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння: «Вогонь по наших позиціях здійснюється з 152-міліметрових гаубиць і 120-міліметрових мінометів тощо».

Секретар РНБО України наголосив, що поки не припиняться обстріли з боку російсько-терористичних угруповань, «будь-які спекуляції Росії навколо Мінська не мають жодного сенсу, а заяви Путіна щодо бажання мирного врегулювання - цинізм і дезінформація».

«Під прикриттям вогню здійснюються постійні спроби прорвати нашу лінію оборони і змінити конфігурацію лінії розмежування», - сказав він, додавши, що всі ці спроби одержують тверду відсіч з боку українських Збройних Сил.

Окрім того, О.Турчинов зазначив, що триває активна мілітаризація окупованого Криму: «Там розміщується наступальна зброя, в тому числі така, що здатна нести ядерний потенціал. Аналогічний сценарій розгортається на Балтиці в Калінінградському регіоні».

Секретар РНБО України додав, що дії Росії в Криму, нарощення потенціалу в Калінінградській області, створення потужних військових баз в Середземноморському басейні на території Сирії «свідчить про активну мілітаристську позицію Росії, яка не приховує своїх агресивних намірів».

За словами О.Турчинова, санкції, запроваджені кілька років тому, «тільки зараз починають давати результат»: «Саме тому зараз говорити про зменшення чи послаблення санкцій, означало б ламати той єдиний фронт, який склався в Європі проти агресора – Росії».

«Навпаки, - додав він, - слід почати посилювати санкції до досягнення конкретного результату - звільнення окупованих територій, припинення агресивних військових операцій РФ, і припинення гонки озброєння, яку зараз веде Росія».

Підсумовуючи, О.Турчинов наголосив, що для України не існує альтернативи європейській і євроатлантичній інтеграції:  «Не зважаючи на продовження агресії проти нашої держави та економічні труднощі, ми продовжуємо невпинно рухатись у цьому напрямку».

У свою чергу, А.Е.Фотига наголосила на підтримці Європейським Союзом реформ та євроінтеграційного курсу України та розумінні необхідності продовження санкцій проти РФ.

Європейські депутати висловили сподівання, що «лібералізація візового режиму з Європою для України відбудеться вже найближчим часом», та на ратифікацію Угоди про асоціацію всіма країнами-членами ЄС.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua