Олександр Турчинов: Необхідно проводити ретельну перевірку всіх бажаючих отримати біометричний паспорт, які прибувають з окупованих територій
четвер, 22 червня 2017, 15:57

Необхідно проводити ретельну перевірку всіх бажаючих отримати біометричний паспорт, які прибувають з окупованих територій.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов.

За його словами, з початком дії безвізового режиму України з ЄС значно збільшилась кількість бажаючих отримати біометричні паспорти з Криму та з території окупованого Донбасу.

«В той же час, не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій, доступ до безвізового режиму можуть отримати громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб», - сказав Турчинов.

«Саме тому, - пояснив він, - для недопущення подібного, необхідно внести зміни до чинного законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, які прибувають з окупованих територій для отримання біометричного паспорту. У випадку виявлення невідповідності поданих даних, таким громадянам повинно бути відмовлено в отриманні біометричного паспорту».

З цього приводу Секретар РНБО провів нараду з керівниками МВС, Міграційної служби, СБУ, прикордонниками тощо. Він повідомив, що для правового врегулювання цього питання було підготовлено відповідний законопроект, «який розроблений народними депутатами-членами парламентської коаліції і найближчим часом має бути внесений до ВРУ».

«Разом з тим, - підкреслив Олександр Турчинов, - дуже важливо прийняти цей необхідний для забезпечення безпеки України та Європи закон, ще до початку чергових канікул».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua