Олександр Турчинов: Незважаючи на військову агресію, інфраструктура звільненого Донбасу відновлюється (фоторепортаж, відео)
п’ятниця, 27 жовтня 2017, 11:11

Незважаючи на військову агресію, інфраструктура звільненого Донбасу відновлюється.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов в зоні проведення АТО під час відкриття мосту через річку Сіверський Донець у м. Рубіжному Луганської області разом з головою фракції «Народний фронт» Максимом Бурбаком і заступником міністра інфраструктури Юрієм Лавренюком.

Під час виступу він нагадав, що міст було зруйновано у 2014 році російсько-терористичними угрупованнями.

Олександр Турчинов наголосив, що військовослужбовцями 19-го окремого мостового загону Державної спеціальної служби транспорту міст було повністю відбудовано, і «сьогодні маємо новий дуже важливий для регіону інфраструктурний об’єкт». «Цей міст забезпечить надійне сполучення на дорозі державного значення між Рубіжним та Лисичанськом», - зазначив він.

«Незважаючи на війну, відновлення інфраструктури звільненого Донбасу триває», - сказав Секретар РНБО України, високо оцінивши внесок наших військових у відбудову таких об’єктів. «Наші військові не тільки обороняють країну, а й допомагають відновлювати цивільну інфраструктуру, - зазначив Турчинов. - Величезна їм подяка за служіння Україні».

«Настане час, коли будуть звільнені всі райони Донецької і Луганської областей, і в цьому регіоні знову царюватимуть мир, спокій та стабільне життя. Це наша земля, Донбас був, є, і буде українським, - заявив Секретар РНБО України. - Будуть нові будинки, підприємства, буде нова, сильна, могутня Україна».

У свою чергу керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, який також взяв участь у відкритті Томашівського мостового переходу, подякував особовому складу Держспецтрансслужби за проведену роботу і вручив грамоти Верховної Ради «За особливі заслуги перед українським народом».

«Здавалося, нічого особливого - відремонтувати міст, але якщо уявити, що хлопцям довелось ремонтувати опори, які знаходяться далеко під водою, у якій «напічкано» вибуховими боєприпасами - розумієш, настільки непоказною і одночасно важкою є їхня робота: будувати під час війни, відновлювати інфраструктуру, коли поряд ще працюють сапери і рвуться міни», - сказав він.

"Ми будемо відбудовувати один за одним знищені об'єкти інфраструктури. Фракція "Народний фронт" у парламенті робить все, щоб у бюджеті передбачалося збільшення фінансування як на розбудову знищеної інфраструктури, так і підтримку того курсу, який був взятий Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком з тим, щоб не менше 5% ВВП йшло на підтримку національної безпеки і оборони. Це наш обов'язок, і ми будемо його дотримуватися", - наголосив Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua