Олександр Турчинов: Новостворений підрозділ спеціального призначення КОРД задаватиме високі стандарти (фоторепортаж, відео)
п’ятниця, 6 травня 2016, 17:07

Новостворений підрозділ спеціального призначення КОРД задаватиме високі стандарти всій Національній поліції, а професіоналізм та патріотизм українських поліцейських стануть запорукою ефективної боротьби з організованою злочинністю. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов, виступаючи на церемонії завершення двомісячного курсу навчання та вручення дипломів бійцям спецпідрозділу КОРД, що відбулася у п’ятницю в центрі підготовки поліцейських.

Одним з головних завдань держави Олександр Турчинов назвав захист громадян від зовнішнього і внутрішнього ворога.

«Ми повинні чесно говорити: в умовах соціально-економічної кризи, у якій перебуває Україна, оргзлочинність, особливо озброєна, сьогодні підводить голову, - сказав він. -  Боротьба з озброєною злочинністю - ваша головна задача».

Олександр Турчинов висловив переконання, що знання, яких набули поліцейські під час підготовки, їхні «переконання, патріотизм і професіоналізм дозволять зупинити або знищити злочинців». «Я вірю, що ви гідно впораєтеся з цим завданням», - заявив Секретар РНБО України.

«Ми повинні виправдати довіру українських громадян, які сьогодні віддають величезний ресурс нашим силовим структурам», - наголосив Секретар РНБО України. «Головне моє побажання - щоб з усіх найнебезпечніших і відповідальних завдань ви завжди поверталися живими», - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олександр Турчинов зазначив, що від якості підготовки підрозділу КОРД залежатиме життя наших громадян та життя самих поліцейських. «Ми ставимо завдання підготувати наших спецпризначенців відповідно до кращих світових стандартів. І наш «Корд» не повинен ні в чому поступатися кращим європейським та американським відповідним підрозділам. Саме тому ми вдячні інструкторам, які працюють з нашими бійцями та передають найкращий досвід», - сказав він.

Олександр Турчинов наголосив також, що озброєння та технічне оснащення підрозділу мають відповідати найкращим світовим стандартам. «Це стосується і військової техніки, і зброї, які сьогодні надано авангарду нашої поліції», - сказав він, додавши, що броньовані автомобілі «Варта» та автоматична зброя, вироблені в Україні, які сьогодні передаються КОРДу, нічим не поступаються, та є значно дешевшими, ніж європейські та американські аналоги. 

«Це для нас дуже важливо, бо з самого початку ми повинні підняти високо планку. Саме КОРД має задавати стандарти іншим підрозділам, які працюватимуть в Національній поліції», - резюмував він.

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua