Олександр Турчинов: Деякі парламентарі стали співучасниками кіберзлочинів проти власної країни
середа, 12 липня 2017, 14:05

Деякі парламентарі стали співучасниками кіберзлочинів проти власної країни, - заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов у коментарі журналістам.

За його словами, багато підприємств та організацій ще досі повністю не отямились від масштабної кібератаки 27 червня. «Протидія кібервійні, яка є складовою гібридної агресії РФ проти нашої країни, потребує мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів», - сказав Олександр Турчинов, додавши, що кібернетичним та інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання багатьох питань в цій сфері.

Секретар РНБО додав, що у вівторок проект Закону України "Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері" навіть не був включений до порядку денного.

«Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть дуже втомились, і з наступного тижня йдуть у чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави», - сказав Турчинов, додавши, що ті депутати, «які не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси порожнім популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України».

За його словами, з наступного тижня до середини вересня парламентарі планують роз'їхатись на відпочинок, "залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій".

«До речі, - додав Олександр Турчинов, - у депутатів також немає часу розглянути у другому читанні закон №2126-а "Щодо основних засад забезпечення кібербезпеки", який вже декілька місяців перебуває у ВР».

Крім того, Секретар РНБО зазначив, що більшість, «яка сформувалась з «Опоблоку» та популістських фракцій парламенту», відмовилась також підтримувати і закон, що мав поставити фільтр для отримання українських біометричних закордонних паспортів колаборантами та агентами російських спецслужб, які маскуються під громадян-патріотів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua