Олександр Турчинов: Підвищення грошового забезпечення військових - важливий пріоритет оборонного бюджету на 2019 рік
понеділок, 27 серпня 2018, 13:43

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов провів нараду щодо формування оборонного бюджету України на 2019 рік.

У нараді взяли участь Перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова, міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та керівники всіх інших силових структур та відомств.

Згідно з прогнозом Кабінету Міністрів України, ВВП на 2019 рік складатиме 3 946 млрд гривень, "тому фінансування сектору безпеки і оборони України, яке повинно бути не менш ніж 5% від ВВП, складатиме близько 200 млрд грн", - повідомив Секретар РНБО.

"Дохідна частина оборонного бюджету повинна формуватися виключно з реальних обґрунтованих надходжень", - наголосив він.

За словами Турчинова, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано, зокрема, розробку та закупівлю сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, зокрема і крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів та продуктів спеціальної хімії, посилення системи протиповітряної оборони держави та можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ; реалізацію державної політики в сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спецзв’язку та захисту інформації; сучасне облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.

"Одним з важливих пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, насамперед підвищення їх грошового забезпечення, що необхідно для збереження професійного ядра Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших силових структур", - підкреслив Секретар РНБО України, додавши, що після завершення формування оборонного бюджету його буде затверджено на засіданні РНБО та передано до Кабінету Міністрів. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua