Олександр Турчинов: Польща і Україна мають спільне європейське майбутнє (відео)
понеділок, 10 жовтня 2016, 21:33

Польща і Україна мають спільне європейське майбутнє, заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов під час брифінгу для представників ЗМІ у понеділок.

Олександр Турчинов заявив, що Польща була і залишається важливим стратегічним партнером України. «У наших країн дуже багато спільного. І навіть в історії наших країн більше того, що об’єднує, ніж того, що роз’єднує. І Україна, і Польща відчули на собі, що таке терор російського імперіалізму і комунізму», - сказав він, додавши, що спроби посварити наші народи працюють на російського агресора.

Серед питань, які обговорили сторони, за словами Олександра Турчинова, - співпраця в секторі безпеки і оборони, реформування Збройних Сил та інших силових структур і перехід на стандарти НАТО з урахуванням польського досвіду.

«Дуже багато цікавих і перспективних проектів маємо в оборонній сфері, які стосуються виробництва якісної зброї та військової техніки. Але я переконаний, що ми зможемо ще вище підняти планку, створивши і нові спільні виробництва, та інші проекти, які сприятимуть зміцненню обороноздатності України та Польщі», - зазначив він.

Секретар РНБО України подякував польським колегам за невизнання виборів на окупованій території Криму. «Польща також активно підтримує позицію стосовно продовження санкцій щодо Росії, поки Кремль не припинить свою агресивну політику», - додав він.

«І сьогодні, коли ми бачимо окупацію Криму, війну на Донбасі, жорстокість та агресію російських військ в Сирії, перекидання наступальної ракетної зброї, яка здатна нести ядерний потенціал до Калінінградського регіону – ми розуміємо, що Росія сьогодні є головним фактором небезпеки як в Європі, так і в світі. І в цьому питанні у нас немає розбіжностей», - сказав Секретар РНБО України.

«Я маю тверде переконання, що Польща і Україна мають спільне європейське майбутнє», - підкреслив Олександр Турчинов.

Своєю чергою, Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Солох зазначив, що співпраця БНБ і РНБО України має «постійний робочий характер» і є відображенням двостороннього співробітництва на найвищому рівні. У цьому контексті він повідомив, що у Польщі очікують на візит Президента України Петра Порошенка на початку грудня ц. р.

«Нашою метою є спільне бачення і спільне розуміння майбутнього, а не оглядання у минуле», - сказав Павел Солох, наголосивши, що Польща і Україна є стратегічними партнерами.

«І, звісно, найважливіше питання, яке ми вирішуємо, - щоб українське питання не було забуто, щоб його не відсунули «на поля» міжнародної політики, - сказав Павел Солох. – І щоб серед політиків існувало розуміння того, що питання безпеки України – це не лише питання безпеки Польщі і Балтійських країн, - так званого східного флангу НАТО, - а це питання міжнародної європейської безпеки».

Підтвердженням цього, за словами Керівника Бюро національної безпеки Республіки Польща, є ухвалення Комплексного пакету допомоги Україні на Варшавському саміті НАТО у липні ц.р. Нині, сказав він, необхідно імплементувати заходи, які передбачені Пакетом.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua