Олександр Турчинов про батальйон оперативного призначення НГУ ім. Сергія Кульчицького: Ви стали кращими (ФОТОРЕПОРТАЖ, відео)
четвер, 1 грудня 2016, 15:52

Батальйон оперативного призначення Національної гвардії України ім. Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького заслужено отримав власну відзнаку - іменний штандарт.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов по завершенні урочистої церемонії вручення штандарту батальйону оперативного призначення Національної гвардії України ім. Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, яка відбулася сьогодні у Києві.

Олександр Турчинов нагадав, що на початку березня 2014 року 570 добровольців із Самооборони Майдану вирішили вступити до лав щойно створеної Національної гвардії України. «Не чекаючи мобілізації, яку треба було ще підготувати, ви, від початку до кінця пройшовши Революцію Гідності, пішли добровольцями до щойно створеної Національної гвардії», - підкреслив він.

«На полігоні у Нових Петрівцях добровольці під керівництвом Сергія Петровича Кульчицького пройшли бойову підготовку і вже 5 квітня перший резервний батальйон оперативного призначення НГУ прийняв Присягу на вірність українському народу», - сказав Секретар РНБО України.

Олександр Турчинов нагадав, що бойовий шлях батальйону проліг через Слов’янськ, Червоний Лиман, Дебальцеве, Миронівське, Станицю Луганську, Бахмут, Попасну, Вуглегірськ, Мар’їнку, Авдіївку та інші гарячі точки. «І ви довели усьому світу, що Україна є сильною державою, здатною захистити себе від зовнішніх посягань імперського агресора», - сказав він, додавши, що 25 бійців віддали життя за свободу та незалежність своєї держави, більше 100 - дістали поранення. 

Присутні вшанували пам’ять гвардійців та Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, які у запеклих боях відали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України. За відвагу, мужність, героїзм та відданість Україні 400 бійців батальйону отримали державні нагороди та відзнаки.

Секретар РНБО України висловив переконання, що бійці батальйону і далі демонструватимуть високий патріотизм, мужність та беззастережну відданість своїй країні, професійно захищаючи її від ворога.

«Ви були першими, коли сильний жорстокий ворог почав війну проти нашої країни. Ви були першими і стали кращими. Вами пишається Україна», - сказав Турчинов.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua