Олександр Турчинов проінспектував випробування безпілотної бойової техніки (фоторепортаж, відео)
п’ятниця, 9 грудня 2016, 13:18

Сьогодні відбулися випробування безпілотної техніки наземного та повітряного використання.

Про це розповів Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов на полігоні Гончарівське Чернігівської області після завершення випробувань.

«Безпілотні технології – це дуже важливий напрямок розвитку озброєння та військової техніки для наших Збройних Сил. Вони дозволяють виконувати широкий комплекс розвідувальних та бойових завдань, при цьому, що для нас дуже важливо, зберігають життя військовослужбовців», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що саме тому «питання створення сучасної безпілотної техніки стало одним із важливих напрямків діяльності для наших оборонних підприємств».

Секретар РНБО України повідомив, що відбулися випробування безпілотного  багатофункціонального мінібронетранспортера «Фантом», який вже раніше був представлений «Укроборонпромом». «Сьогодні була перевірена його здатність з різних положень, зокрема, у русі, точно вражати цілі. Результатом ми задоволені», - сказав він.

«Також непогано під час випробувань себе зарекомендував і безпілотний бойовий модуль, встановлений на БМП. Його можна використовувати на звичайних БМП та БТР», - зазначив Олександр Турчинов. За його словами, вести вогонь з цього модуля (пушка, протитанкова ракета, кулемет) можна як безпосередньо з бойової машини, так і з великої відстані від неї, перебуваючи в прихованому, захищеному місці. «Це дасть нам значні переваги під час бойових дій, зокрема, в обороні», - додав він.

Окрім того, Секретар РНБО України оглянув випробування тактичних розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів, які дозволяють не тільки виявляти ворога, але і точно вражати визначені цілі.

«Саме на такі комплекси чекають на передовій наші військові», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що після незначних доопрацювань вже навесні «ми плануємо провести випробування цих ударних безпілотних комплексів в бойових умовах».

За словами Турчинова, важливо, що разом з виробництвом ударних БПЛА розпочато виробництво спеціальних боєприпасів осколочно-фугасної, кумулятивної та термобаричної дії разом із засобами наведення, якими будуть оснащені ці комплекси для виконання бойових завдань.

Олександр Турчинов повідомив, що дія цих боєприпасів була також перевірена під час випробувань.

«Я сподіваюсь, що ті результати, які ми сьогодні одержали на полігоні, найближчим часом будуть підтверджені в бойових умовах», - підсумував Секретар РНБО України під час підбиття підсумків випробувань з військовими та керівниками оборонних підприємств.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua