Олександр Турчинов: Протидіяти дезінформації РФ можна лише правдою, і тут допомога діаспори є дуже важливою
середа, 6 червня 2018, 13:52

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов провів зустріч з Президентом Світового Конгресу Українців (СКУ) Євгеном Чолієм.

Під час зустрічі було акцентовано на продовжені військової агресії РФ на сході України.

За словами Олександра Турчинова, російсько-окупаційні угруповання щодня здійснюють обстріли наших територій з використанням забороненого Мінськими угодами важкого озброєння.

"Усі факти свідчать, що Путін не збирається припиняти агресію. Його мета - дестабілізувати ситуацію в Україні, виснажити нашу країну, зламати здатність до опору, а також посилити свій вплив на Європу, розколюючи єдність європейських країн", - сказав Секретар РНБО України.

Окрім того, сторони обговорили руйнівний вплив будівництва "Північного потоку-2" на економіку та безпеку України, а також на енергетичну безпеку Європи.

"Принциповим питанням є продовження санкцій проти Росії до повного звільнення захоплених українських територій Донбасу та Криму", - наголосив Секретар РНБО.

Також, за словами Олександра Турчинова, дуже важливо доносити інформацію про масштабні зміни, які відбуваються в Україні, тому що "це розвінчує інформаційну пропаганду РФ, яка є елементом гібридної війни та ведеться не лише проти нашої держави, а й проти всіх цивілізованих країн світу".

"У цьому питанні дуже важлива допомога діаспори – доносити правду про російську агресію, про РФ як державу-терориста, яка розуміє лише мову сили", - наголосив Секретар РНБО.

Своєю чергою, Євген Чолій наголосив, що діаспора докладає усіх зусиль до підтримки України та протидії російській пропаганді. Він розповів, що СКУ розпочинає акцію "Червона картка". "Червону картку вручатимуть тим західним політикам, які попри те, що їх країни запровадили санкції проти РФ, вирішать поїхати до Росії на Чемпіонат світу з футболу", - повідомив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua