Олександр Турчинов провів зустріч із заступником міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Робертом Каремом
п’ятниця, 13 квітня 2018, 17:37

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов провів зустріч із заступником Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Робертом Каремом.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання російської агресії, яка становить загрозу безпеці не лише нашої держави, а й усього світу.

«Загострення в Сирії – чітке цьому підтвердження», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що на сході України, попри оголошення чергового припинення вогню, «фактично жодного дня не буває без обстрілів наших позицій».

У цьому контексті було обговорено питання про необхідність продовження санкцій проти РФ.

Олександр Турчинов  повідомив, що наступного тижня за дорученням Президента України відбудеться засідання РНБО України, де будуть також прийняті санкції, застосовані останнім часом США та європейськими країнами проти РФ.

«Дуже важливо виступити єдиним фронтом у цьому питанні, наступальна позиція може дати конкретний результат», - наголосив він.

Окрім того, співрозмовники наголосили на негативних наслідках для безпеки України та в цілому у Європі російського проекту «Північний потік-2».

Також під час зустрічі сторони обговорили питання активізації військово-технічної співпраці, реформування сектору безпеки і оборони України, яке «швидкими темпами відбувається попри агресію РФ», а також інтенсифікації співробітництва в протидії російській інформаційній і кібернетичній агресії.

За словами Турчинова, ухвалення закону про національну безпеку України стане правовим фундаментом для приведення сектору безпеки і оборони нашої країни у відповідність до стандартів НАТО та побудови комплексної системи захисту, як у країнах Європи.  

Своєю чергою, Р. Карем наголосив, що США «цінують успіх, який спостерігається в реформуванні сектору безпеки і оборони України».

«Ми усвідомлюємо, що Україна є форпостом безпеки в Європі, підтримуємо і готові надалі підтримувати вашу державу на її шляху реформування та розвитку», - наголосив заступник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua