Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Військового комітету НАТО Генералом Петром Павелом
четвер, 21 квітня 2016, 17:24

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Військового комітету НАТО Генералом Петром Павелом.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на Сході України, реформування оборонного сектору відповідно до стандартів НАТО та питання військово-технічної співпраці України з Альянсом.

За словами Олександра Турчинова, дії Росії сьогодні є одним із найбільших факторів небезпеки як в Європі, так і в світі. «Безкарна окупація частини території незалежної європейської країни та зміна силовим шляхом кордонів, що були встановлені після Другої Світової війни, є демонстрацією повної зневаги Росією міжнародного права та неефективності системи колективної безпеки в Європі», - зазначив Секретар РНБО України.

«Україна сьогодні є форпостом, що стримує просування російської агресії на Захід, тому сильна українська армія стає реальним фактором європейської безпеки», - сказав він.

«Вже третій рік поспіль, попри російську агресію, ми відновлюємо військово-технічний потенціал і продовжуємо реформувати сектор безпеки і оборони», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що «головний орієнтир реформування для нас – це стандарти НАТО».

Окрім того, він подякував за запрошення Україні взяти участь у саміті НАТО у Варшаві, висловивши сподівання, що Варшавський саміт не лише засвідчить політичну підтримку нашої країни, «а й стане дороговказом для України щодо набуття майбутнього членства в Альянсі».

У свою чергу Голова Військового комітету НАТО генерал П. Павел наголосив, що в Альянсі «зростає розуміння важливості відносин з Україною».

«Ми готові не лише підтримувати Україну політично, а й активно співпрацюємо з усіх напрямів реформування її силового блоку», - зазначив він, додавши, що Україна рухається в правильному напрямку, і Альянс «готовий і надалі допомагати на цьому шляху».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua