Олександр Турчинов провів зустріч з Міністром національної оборони Литовської Республіки Юозасом Олекасом і Міністром оборони Королівства Швеція Петером Хултквістом
четвер, 18 лютого 2016, 20:34

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов провів зустріч з Міністром національної оборони Литовської Республіки Юозасом Олекасом і Міністром оборони Королівства Швеція Петером Хултквістом.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання інтенсифікації співробітництва між оборонними відомствами та Генеральними штабами наших країн. Окрему увагу під час перемовин сторони приділили навчанням Спільної україно-литовсько-польської бригади, що мають відбутися в цьому році.

Також було обговорено питання військово-технічної співпраці, заходи протидії проявам гібридної війни, зокрема, інформаційним атакам та кіберагресії. «Сьогодні Росія веде гібридну війну не тільки проти України, а й проти Європи», - зазначив Турчинов.

За словами Міністра національної оборони Литовської Республіки Юозаса Олекаса, Литва підтримує та підтримуватиме Україну на шляху до європейського дому. «Ми готові надавати і надалі Україні всебічну підтримку», - сказав він.

Своєю чергою, Міністр оборони Королівства Швеція Петер Хултквіст наголосив, що у сучасному світі «надзвичайно важливою є повага до норм міжнародного права, чим сьогодні нехтує Росія». «Наша країна і надалі допомагатиме Україні, тому що ваш успіх – успіх європейських цінностей та свобод», - сказав він, нагадавши, що уряд Швеції вже надав Україні допомогу у розмірі 1,5 мільйонів швецьких крон «і не збирається на цьому зупинятися». 

Підсумовуючи, Секретар РНБО України подякував співрозмовниками за підтримку нашої країни: «У нас з вами спільна історія, сподіваюся, що буде і перспективне спільне майбутнє».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua