Олександр Турчинов провів зустріч з міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком
середа, 23 серпня 2017, 17:58

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов провів зустріч з міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання поглиблення двостороннього співробітництва у військово-технічній сфері.

Окрім того, велику увагу сторони приділили обговоренню стратегічних командно-штабних навчань (СКШН) ЗС РФ «Запад-2017».

За словами Олександра Турчинова, на тлі складної економічної ситуації в РФ «проведення таких масштабних навчань не може бути лише звичайним заходом бойової підготовки». «Йдеться про демонстрацію рішучості російського військово-політичного керівництва жорстко реагувати на будь-які спроби світової спільноти відповідати у силовий спосіб на їх чергові військові авантюри», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що не виключає нових спроб військового втручання РФ у справи України, Білорусі, держав Південного Кавказу та Центральної Азії.

 

Під час переговорів співрозмовники обговорили також перспективи спільних проектів у військово-технічній сфері, а також співпраці в питаннях кібербезпеки.

Своєю чергою, Юрі Луйк наголосив, що Естонія «завжди підтримувала територіальну цілісність України та наполягає на подальшому посиленні санкцій проти країни-агресора».

«Питання незалежності України для нас надзвичайно важливе. Це питання безпеки Європи», - сказав міністр оборони Естонської Республіки, підсумувавши, що Естонія високо цінує співпрацю з Україною. «Ми сподіваємось і надалі поглиблювати двостороннє співробітництво та готові всіляко допомагати вашій країні», - наголосив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua