Олександр Турчинов: Реалізація ракетної програми - шлях до забезпечення надійного захисту нашої країни
вівторок, 13 вересня 2016, 15:56

Парадигма розвитку сучасного світу, що супроводжується різким збільшенням кількості і масштабів збройних конфліктів, спричинила значне зростання попиту на якісну зброю, в тому числі, українського виробництва.

В інтерв’ю інформаційному агентству «УНІАН» Олександр Турчинов заявив, що нині Україна відновлює присутність на ринках озброєнь та повертає раніше втрачені позиції. «Український ОПК повинен стати не тільки потужним стимулом промислового росту, але і здатним забезпечити значне збільшення валютних надходжень для нашого бюджету», - сказав він. Розвиток оборонпрому, сказав О.Турчинов, стимулює економіку країни - збільшується кооперація, удосконалюються технології, створюються нові робочі місця.

Секретар РНБО України наголосив, що підприємства вітчизняного оборонпрому виробляють широкий спектр зброї і військової техніки, які відповідають стандартам НАТО - починаючи від пістолетів і автоматів і закінчуючи бронетехнікою й потужними ракетними комплексами.

«Потрібно озброюватися так, щоб не було необхідності переозброюватися, щоб наша зброя нічим не поступалося кращим світовим зразкам», - сказав О.Турчинов.

«В економіці і в політиці повинен бути чіткий пріоритет - пріоритет захисту та оборони нашої країни. Це мають розуміти і в парламенті. Не мірятися рейтингами і порожніми обіцянками, не змагатися, хто кого більше обіллє брудом, а приділяти увагу обороні і безпеці України. Все інше - від лукавого», - зазначив Секретар РНБО України.

О.Турчинов також наголосив на важливості масштабних інвестицій у технічне переозброєння виробництва. За його словами, конкуренція на зовнішніх ринках озброєнь і надійний захист країни в умовах відсутності ефективної системи колективної безпеки в Європі і світі неможливі також без впровадження нових технологій.

Секретар РНБО України назвав одним з найважливіших завдань ракетобудування - відновлення ракетного щита нашої країни, наголосивши, що нещодавно відбулися успішні пуски ракет українського виробництва, які за своїми характеристиками значно перевершують російські аналоги.

«Реалізація ракетної програми - шлях до забезпечення надійного захисту нашої країни. У роботі - дуже перспективні розробки, які дозволять повернути Україні втрачене лідерство на ринку ракетних технологій», - сказав він.

За словами Секретаря РНБО, досить складно «закривати необхідність у всьому спектрі сучасних озброєнь самостійно». «Умовно кажучи, у нас є потужна ефективна бронетехніка, але щоб вона відповідала найвищим стандартам, необхідні найсучасніші приціли, необхідні прилади нічного бачення і т.п.», - сказав він, наголосивши на необхідності військово-технічної кооперації з нашими партнерами.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua