Олександр Турчинов: РФ активізувала перекидання на територію окупованого Донбасу військової техніки, зброї та військовослужбовців
вівторок, 7 лютого 2017, 16:07

Останнім часом Російська Федерація активізувала перекидання на територію окупованого Донбасу військової техніки, зброї та військовослужбовців.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов.

За його словами, військова техніка, зброя, боєприпаси, спорядження та пально-мастильні матеріали завозяться організовано та планомірно майже щоденно, «як автомобільними шляхами, так і залізницею».

«Через неконтрольовану частину українсько-російського кордону з території РФ завозиться велика кількість військової техніки, танків, реактивних систем залпового вогню тощо», - сказав він.

Олександр Турчинов зазначив, що лише за останні три доби з РФ до Донбасу було перекинуто значну кількість танків, БМП, МТ-ЛБ, РСЗВ «Град», а також САУ 2С7 «Піон» (203 мм), 2А36 «Гіацинт» (152 мм). «Підкріплення надходить російським гібридним військам, розташованим вздовж всієї лінії розмежування», - повідомив він, наголосивши, що в російських військкоматах ведеться неприхована робота з вербування контрактників для участі в бойових діях на сході України.

«Все це може свідчити про готовність Росії до подальшої ескалації бойових дій на Донбасі», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що РФ не зможе приховати від міжнародного співтовариства свої криваві агресивні дії проти України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua