Олександр Турчинов: РФ не збирається припиняти зовнішню агресію
середа, 30 вересня 2015, 16:23

Сьогоднішнє рішення російської Ради Федерації щодо дозволу використовувати збройні сили Росії за кордоном свідчить про те, що Путін не збирається зупиняти зовнішню агресію. Про це сказав Секретар РНБО, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов у коментарі.

Він нагадав, що РФ не вперше приймає подібне рішення, «але, як завжди, це робиться блюзнірськи, винятково як політичне прикриття для розпочатих уже злочинів».

«Так, російська агресія в Криму розпочалась в ніч на 27 лютого із захоплення спецпідрозділом ГРУ ГШ РФ парламенту у Сімферополі, а рішення щодо дозволу ввести війська на територію України Росія ухвалила за декілька днів після цього - 1 березня», - сказав Олександр Турчинов, додавши, що те саме зараз відбувається і з сирійською операцією.

Секретар РНБО зазначив, що російські вояки та літаки ведуть війну на боці диктаторського режиму Асада вже більше місяця. «Сьогодні ж для політичного прикриття своїх дій Путін в закритому режимі протягнув це рішення через Раду Федерації», - зазначив він.

Водночас Олександр Турчинов звернув увагу на те, що цей документ приховується. «Він приймався в закритому режимі і його текст не опублікований. Тому можна припустити, що в ньому немає обмежень сирійською територією і небезпека може чекати на будь-яку країну», - наголосив Секретар РНБО. 

«Це ще одне свідчення того, що РФ не збирається припиняти зовнішню агресію та залишається однією із головних військових та терористичних загроз для світової спільноти», - підсумував він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua