Олександр Турчинов: РНБО ухвалила ряд важливих рішень, спрямованих на зміцнення сектору безпеки і оборони (відео)
вівторок, 11 липня 2017, 09:54

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила ряд важливих рішень, спрямованих на зміцнення оборони і безпеки країни.

Про це заявив Секретар РНБО України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов після завершення засідання Ради.

За словами Турчинова, РНБО України рекомендувала Уряду та Верховній Раді України значно збільшити видатки фінансування оборонного бюджету країни. «Це рішення прийнято, виходячи з ситуації в Україні і за її межами та пов'язано з продовженням агресії РФ проти нашої держави», - сказав Секретар РНБО.

За його словами, за рахунок збільшення доходної частини загального фонду бюджету запропоновано збільшити фінансування видатків сектору безпеки і оборони на суму близько 3 млрд грн. «Це стосується Міністерства оборони, Національної гвардії, розвідки, Національної поліції, а також питань, пов'язаних з посиленням кіберзахисту нашої країни», - сказав він.

Олександр Турчинов також повідомив, що РНБО України ухвалила рішення щодо початку фінансування Державного бюджету за рахунок конфіскованих фінансових ресурсів оточення В. Януковича, які знаходились на рахунках в українських фінансових установах. Зокрема, 6 млрд. грн. пропонується спрямувати на фінансування сектору безпеки і оборони у частині закупівлі озброєння і військової техніки, а також програми із закупівлі і виробництва боєприпасів.

За словами Секретаря РНБО України, в межах цих ресурсів 1 млрд грн виділяється Міністерству оборони України для фінансування масштабної програми будівництва житла для військовослужбовців. Заплановано також спрямувати ресурси на розробку новітньої зброї і техніки.

«РНБО України вважає за необхідне значно збільшити фінансування Державної прикордонної служби, зокрема, у частині облаштування кордону та технічної ідентифікації осіб, які перетинають кордон», - додав Турчинов.

«РНБО також, - сказав він, -  прийняла рішення щодо реалізації комплексних заходів для забезпечення надійного кіберзахисту інформаційних ресурсів органів державної влади, об'єктів критичної інфраструктури та банківського сектору».

Олександр Турчинов також повідомив, що після засідання Уряд, Служба безпеки України та Національний банк України отримали ряд протокольних доручень щодо подання найближчим часом пропозицій стосовно розширення санкційного списку, оскільки і США, і ЄС ухвалили рішення щодо запровадження нових санкцій проти РФ.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua