Олександр Турчинов: Росія продовжуватиме агресивну політику щодо країн-сусідів, насамперед, - України
четвер, 11 травня 2017, 15:12

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії "Народний фронт"  Олександр Турчинов переконаний, що Росія продовжуватиме агресивну політику щодо країн-сусідів, насамперед, - України.

В інтерв'ю спецпроекту «LIGA.net.» «Війна 2017» Олександр Турчинов висловив думку, що Росія може розпочати нові агресивні дії щодо України через події в Сирії. Москва, за його словами, не готова до прямого військового зіткнення з США на Близькому Сході, але після нещодавніх подій має якось відповісти, і відповідатиме, ймовірно, в Україні.

Водночас Секретар РНБО України нагадує, що загроза повномасштабного наступу під прапором РФ існує вже більше трьох років.

«Як три роки тому, так і зараз, ми повинні розраховувати насамперед на себе. Наше завдання - бути готовими до будь-якого розвитку подій і бути готовими захищати країну від повномасштабної агресії Росії», - підкреслив він.

Олександр Турчинов не виключає, що насамперед Кремль спробує дестабілізувати Київ шляхом організації демонстративних терактів і підтримки радикальних сил, а також використання окремих українських ЗМІ «для реалізації пропагандистських схем і фсбшних інформаційних вкидань».

Однак, він переконаний, що ці спроби приречені на поразку.

Секретар РНБО України також нагадав, що кремлівське керівництво одним з пріоритетів називає відновлення кордонів Росії в рамках колишнього Радянського Союзу.

«Це не приховується, на це працює російська пропаганда, спецслужби і силовики. Але спроба повернути до своєї орбіти Україну, яка є, за оцінкою Бжезинського, базовим елементом, без якого реанімація імперії неможлива, - у них явно забуксувала», - зазначив він.

За словами Олександра Турчинова, для досягнення своєї мети режим у Москві застосовує щодо сусідів технології втягування і «жорсткого підв'язування до орбіти своїх інтересів».

«Тут і вплив на вибори, на кадрові призначення, фінансовий або енергетичний (газовий, нафтовий) допінг, розміщення військових баз, створення військового квазісоюзу (ОДКБ - Організація договору про колективну безпеку, до якої входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан). Ну, а в разі виходу цих держав за розставлені для них прапорці застосовуватиметься схема заміни керівництва, а в разі неможливості цього - банальна військова сила», - сказав Секретар РНБО України.

Він також нагадав, що Росія не полишає спроби посилити свій вплив на Балканах. Її агресивна політика також проявляється в підготовці спільних навчань РФ і Білорусі «Захід 2017», де відпрацьовуватимуться наступальні операції. За словами О.Турчинова, мета навчань - перевірка готовності військ до проведення широкомасштабних операцій за умови жорстких обмежень часу на їх підготовку.

«Під час навчань також передбачається відпрацювати створення калінінградського коридору, що в умовах реальної операції неможливо без агресії проти Литви і Польщі», - сказав Олександр Турчинов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua