Олександр Турчинов: Розвиток недержавних підприємств ВПК є стимулом для покращення якості військово-технічної продукції (відео)
вівторок, 29 грудня 2015, 13:08

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов переконаний, що розвиток конкуренції у військово-промисловому комплексі стимулюватиме покращення якості та сприятиме зменшенню ціни військово-технічної продукції.

Про це він сказав у ході ознайомлення із продукцією недержавного науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ», що спеціалізується на виробництві засобів протиповітряної оборони.

За словами О.Турчинова, під час планомірного знищення Збройних Сил України, що відбувалося безпосередньо до початку 2014 року, «найбільше постраждала саме система протиповітряної оборони нашої країни».

«Тому відновлення потенціалу ППО визначене на 2016 рік Радою національної безпеки і оборони як пріоритетне завдання для нашої держави», - підкреслив він.

Серед розробок, які заслуговують на увагу, Секретар РНБО назвав «модернізовані радіолокаційні станції П-180 та МАРС-Л, сучасний радіовисотомір ПРВ-16МА, мобільний командний пункт «Модуль», а також модернізовані зенітно-ракетні комплекси С-125-2Д та «Куб». Найближчим часом, сказав О.Турчинов, відбудуться військові випробування зенитно-ракетних комплексів С-125-2Д, а згодом - системи «Куб».

Він зазначив, що підприємство здійснює модернізацію і виробництво складних комплексів за стандартами НАТО, «співпрацюючи з країнами-членами Альянсу». «Жодної запчастини, жодної елементної бази російського виробництва на цих комплексах не використовується», - заявив Секретар РНБО, додавши: «Це для нас принципово важливо».

«Крім того, важливим аспектом є те, що «Аеротехніка-МЛТ» не є державним підприємством. І коли ми говоримо про відновлення військово-промислового комплексу України, який розвивається достатньо швидкими темпами, мається на увазі не лише державний концерн «Укроборонпром», але і підприємства недержавної форми власності, які сьогодні створюють йому серйозну конкуренцію», - сказав О.Турчинов, додавши, що «Аеротехніка» - не єдине недержавне підприємство, яке ефективно працює над удосконаленням військової техніки. «Такі підприємства працюють в різноманітних сегментах ВПК як самостійно, так і в кооперації з державним концерном «Укроборонпром», - сказав він.

«Все це створює конкуренцію, в результаті чого наші військові можуть обирати найкращу продукцію за співвідношенням ціни та якості, що створює умови для економії бюджетних коштів і значного покращення якості пропонованої продукції», - зазначив Секретар РНБО.

Саме тому, на його думку, розвиток недержавної складової ВПК та чесна і прозора конкуренція є дуже серйозним стимулом покращення якості та зменшення ціни військово-технічної продукції. «Все це створює реальні передумови для зміцнення нашої обороноздатності, а також відновлення позицій на світових ринках озброєнь, - наголосив О.Турчинов. - Ми будемо підтримувати створення виробничих потужностей, які б випускали конкурентну зброю та військову техніку».

«Саме у цій конкуренції, у створенні нових підприємств ми бачимо запоруку потужного військового потенціалу нашої країни», - заявив Секретар РНБО.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua