Олександр Турчинов: Сильна армія неможлива не тільки без сучасної зброї та військової техніки, але і без гідної зарплати (відео)
середа, 30 грудня 2015, 10:51

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов взяв участь в урочистостях з нагоди отримання сертифікатів на квартири 80 військовослужбовцями Національної гвардії України.

Вітаючи нацгвардійців, Олександр Турчинов наголосив, що сильне військо неможливе не тільки без сучасної зброї та військової техніки, але і без гідної зарплати та вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців. «Саме тому в оборонному бюджеті на наступний рік значний ресурс виділяється для збільшення зарплати військовослужбовцям, будівництва житла, а також для створення сучасних побутових умов у місцях відбування служби», - наголосив він.

«Сьогодні вісімдесят нацгвардійців стануть власниками квартир в новому житловому комплексі. Серед вас і герої, які брали участь у бойових діях в районах Слов’янська та Попасної, Іловайська та Донецька, Маріуполя та Вуглегірська, Широкіного, Дебальцевого, хто з перших днів агресії проти нашої країни зустрів ворога там, де було найбільш небезпечно», - сказав Олександр Турчинов.

«Ми втратили багатьох товаришів, але їх подвиг, їх героїзм завжди будуть у наших серцях», - сказав Секретар РНБО.
Після цього присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв.

За його словами, житловий комплекс для військовослужбовців будується в сосновому лісі елітного приміського району, де раніше споруджувалися тільки дачі для високопосадовців та заможних бізнесменів. «А зараз тут будується житло для справжньої української еліти - тих, хто обрав своєю професією захист рідної країни, - наголосив Секретар РНБО. - Саме ви є справжньою елітою нації, саме вами пишається український народ».

Окрім того, як зазначив Олександр Турчинов, житловий комплекс збудовано з використанням енергозберігаючих технологій, «що дозволить мешканцям повноцінно та безпечно відпочивати і комфортно почувати себе у нових оселях». Також, за його словами, у комплексі є і дитячий майданчик.

За його словами, у 2015 році лише по Київському гарнізону для військовослужбовців Національної гвардії України та членів їх сімей виділено 147 квартир. «Звичайно, цього поки що недостатньо, щоб забезпечити житлом всіх, але сподіваємося поступово це виправити», - зазначив Секретар РНБО, додавши, що у наступному році на цьому майданчику додатково планується збудувати ще два «затишні та зручні житлові будинки».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua