Олександр Турчинов: Сильна, потужна і непереможна армія може бути побудована тільки на фундаменті духовності (фото, відео)
понеділок, 14 грудня 2015, 15:03

Капеланська служба має перейти з волонтерського на професійний формат. На цьому наголосив Секретар РНБО, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов під час виступу на з'їзді військових капеланів.

«Разом з відродженням нашої армії почалось відродження і капеланської служби», - сказав у своєму виступі Олександр Турчинов, додавши що крім сучасної зброї та техніки, армію треба будувати і на потужному духовному фундаменті.

«Справді сильна, потужна, непереможна армія може бути побудована тільки на фундаменті духовності», - сказав він.

За словами Секретаря РНБО, сьогодні в Збройних Силах і Національній гвардії працює понад 200 капеланів. «Більшість з них знаходиться саме на передовій - там, де завжди небезпечно і є постійна загроза життю. Там, де є капелани, там завжди і краща військова дисципліна, і військові досягнення», - сказав він, наголосивши, що давно актуалізувалося питання, «щоб військова капеланська служба переходила з волонтерського на професійний формат».

За його словами, Рада національної безпеки і оборони України ініціювала розробку закону України про капеланську службу. «Сподіваюсь, цей законопроект вже найближчим часом буде внесений від Президента до Верховної Ради України», - зазначив Олександр Турчинов, уточнивши, що саме цей закон «повинен не тільки зняти всі бюрократичні обмеження на цьому шляху, але і забезпечити гідні соціальні гарантії для військового духовенства».

Крім того, Секретар РНБО повідомив, що разом з військовим керівництвом розглядається питання щодо створення спеціального факультету в одному з військових вузів, - «спеціально для тих людей, які оберуть шлях військового капелана».

«Перед капеланами сьогодні в армії стоять дуже серйозні завдання - це не тільки моральна та духовна підтримка військовослужбовців, але й патріотичне виховання, надання допомоги в ліквідації стресового та посттравматичного синдромів, підтримка родин воїнів, які загинули чи отримали поранення, вирішення моральних та етичних питань, та багато інших задач, без яких не можна створити сучасну дисципліновану армію, готову перемагати ворога», - підкреслив Олександр Турчинов.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua