Олександр Турчинов: Сильна українська держава – це запорука нашої незалежності та динамічного розвитку (відео)
четвер, 20 квітня 2017, 12:35

Сильна українська держава – це запорука нашої незалежності та динамічного розвитку, це спільна справа усього українського народу.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов, виступаючи в Києво-Могилянській академії перед слухачами міжнародної програми підвищення кваліфікації фахівців вищого виконавчого рівня сектору безпеки і оборони.

«Світ усвідомив, що попри санкції і економічні негаразди Російська Федерація ще довго залишатиметься джерелом агресії, безпекових загроз, генератором нестабільності у світі. У цій ситуації нам необхідно чітко визначити пріоритети», - наголосив Олександр Турчинов.

За словами Секретаря РНБО України, найважливішим з них має стати розбудова «сильної національної держави, метою якої є захист життєво важливих інтересів українців, державного суверенітету, свободи і гідності, забезпечення економічного розвитку і суспільного поступу».

«Жорстку силу може зупинити лише сила. Агресію держави зупинить лише держава», - заявив він.

«Допомагають тільки сильним, тим, хто захищається. Ми сподіваємося на підтримку партнерів, але маємо покладатися насамперед на власні сили», - додав Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що Україна потребує ефективних Збройних Сил, спроможних захистити свою Батьківщину. Основні напрямки їх розвитку, сказав він, визначено у Стратегії національної безпеки, Воєнній доктрині і Стратегічному оборонному бюлетені.

«Ці ідеї будуть закріплені у новому законі про національну безпеку, який розроблений у тісній співпраці з нашими іноземними партнерами», - повідомив Олександр Турчинов.

Не менш важливим державним завданням Секретар РНБО України назвав розвиток спроможностей розвідувальних і правоохоронних органів.

«Резерв часткових покращень майже вичерпаний. Нам потрібні рішучі і послідовні дії. Зважитись на них непросто, але тільки вони є рецептом виживання незалежної України. І головне - це мають бути не безсистемні емоційні пориви, хай навіть продиктовані кращими патріотичними почуттями, а системна, високопрофесійна діяльність для досягнення єдиної мети. Надзвичайно важливо продовжувати реформаторський курс, не зірватися в безплідний і руйнівний популізм», - заявив Турчинов.

«Основне завдання нашої держави - захистити кожного українця, кожного громадянина, кожну родину від жахів війни і тиранії», - сказав Секретар РНБО України.

«Україна має всі підстави не тільки вижити, а й перетворитися на регіонального лідера, здатного захистити не тільки себе, але і своїх союзників. Тільки сильна, незалежна, національна держава здатна змусити рахуватися із своїми інтересами, змінити ставлення до себе, - зазначив Олександр Турчинов.

«Сильна українська держава – це запорука нашої незалежності та динамічного розвитку, це спільна справа усього українського народу», - резюмував він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua