Олександр Турчинов: Слід максимально скоротити час від розробки нових видів озброєння до їх практичного застосування
середа, 19 жовтня 2016, 15:50

Слід максимально скоротити час від розробки нових видів озброєння до їх практичного застосування. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов під час відкриття виставки «Наука - обороні та безпеці держави», організованої Національною академією наук України разом з Міністерством оборони України та Державним концерном «Укроборонпром».

Секретар РНБО України наголосив, що нині «жодна країна не може себе захистити без сучасних наукових розробок, тим більше країна, яка протистоїть військовій агресії».

«У нас немає альтернативи як спиратися на власні сили та власний потенціал. Коли йдеться про мобілізацію усього потенціалу країни для оборони та захисту, слід розуміти необхідність мобілізації у першу чергу інтелектуального потенціалу. Тільки так ми зможемо вистояти, протистояти, тільки так ми зможемо перемогти», - сказав він.

За словами Олександра Турчинова, без фундаментальних наукових розробок неможливо забезпечити нову якість захисту держави. У цьому контексті він високо оцінив представлені на виставці інновації, спрямовані на покращення військової техніки та підвищення ефективності та термінів її використання, а також тих розробок, що забезпечують захист та порятунок життя українських військових. Зокрема, Секретар РНБО відмітив комбіновані перев'язувальні засоби для зупинки кровотеч і прискорення загоювання ран, кріотехнології довгострокового зберігання клітин донорської крові, нові біоматеріали для відновлення кісткової тканини та функції пошкодженого органу, а також маскувальні композитні покриття для зменшення потенційного виявлення об'єктів в інфрачервоному діапазоні спектру, зварювально-наплавлювальні технології для ремонту і модернізації броньованої техніки, надміцні кераміко-композитні бронеелементи, прозору броню з використанням сапфіру та інші розробки.

Секретар РНБО наголосив, що Україні потрібна потужна ефективна вітчизняна «зброя стримування», «нові розробки летальної зброї, здатної зупинити і знищити ворога». «Нам потрібні нові ідеї, нова якість, нова сила», - резюмував він. 

На переконання Олександра Турчинова, цікаві наукові розробки не повинні залишалися на папері. «Потрібно максимально скоротити час від розробки до випробування і до практичного застосування пропозицій науковців, конструкторів та інженерів», - зазначив він, наголосивши на необхідності об'єднання зусиль силових відомств і посиленні контролю РНБО України за виконанням цього важливого завдання. «Тому, - наголосив Секретар РНБО, - подібні виставки можуть і мають стати джерелом нових ідей, які повинні бути впроваджені в оборонне будівництво якнайскоріше».

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua