Олександр Турчинов: Слов'янськ - приклад для інших окупованих міст (фоторепортаж)
середа, 6 липня 2016, 15:33

Кремль дуже багато уваги приділяв захопленню саме Слов’янська, оскільки пропаганда Російської Федерації зробила з нього форпост наступу "русского мира" на всю Україну. Саме тому звільнення міста мало принципове значення для нашої держави.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов журналістам у місті Слов’янськ у вівторок, 5 липня.

"Найважче було вести війну, звільняти нашу землю і водночас не зруйнувати мирне місто, в якому ховалися бойовики, диверсанти, спецпризначенці, кинуті до нашої країни", - наголосив Олександр Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що перед українськими військовими стояло завдання "робити все, але зберегти місто та життя мирних мешканців Слов'янська". "Це завдання було гідно виконане, хоча і призвело до значного збільшення часу звільнення міста і додаткових втрат наших військових", - додав він.

За словами Секретаря РНБО України, щоб зберегти життя наших громадян, яких терористи використовували як живий щит, наші військові Слов'янськ не обстрілювали, а взяли в оточення, "і це кільце постійно стискалось, поки військові злочинці не були вичавлені з міста".

"Слов'янськ - приклад для інших окупованих міст, що забезпечити мир та розвиток можна тільки поверненням до своєї Батьківщини. Українським громадянам на окупованих територіях слід, об'єднавши зусилля з нашими Збройними Силами, викинути окупантів і разом звільнити вільний працьовитий Донбас, який є невід'ємною частиною України", - підсумував він.

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua