Олександр Турчинов: Сподіваюся, що Верховна Рада України найближчим часом визначить Росію країною-агресором
п’ятниця, 6 жовтня 2017, 00:49

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов висловив сподівання, що парламент найближчим часом ухвалить у першому читанні законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

«Переконаний, що здорові патріотичні сили парламенту займуть чітку позицію і на законодавчому рівні ухвалять рішення, яке визнає Росію країною-агресором. І я не раджу заважати у прийнятті цього рішення», - сказав Турчинов в ефірі одного з телеканалів.

Секретар РНБО України піддав критиці аргументи народних депутатів, які виступили проти ухвалення законопроекту. Олександр Турчинов заявив, що «сьогодні стався злочин проти власної країни, який вчинили ті, хто заблокував трибуну і не дав прийняти закон, яким Російська Федерація визначалася як країна-агресор, надавався статус окремим районам Донецької і Луганської областей як окупованим районам, який чітко говорив, що на окупованій території діє окупаційна адміністрація Російської Федерації».

«Головне – закон дає конкретний механізм деокупації Донбасу, створює для нас дуже важливі правові позиції у міжнародних судах, на міжнародних переговорах, і головне, перекреслює можливості Російської Федерації приховувати свою агресію під виглядом миротворчої операції», - сказав Турчинов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua