Олександр Турчинов: Сучасні розробки дозволять транслювати сигнал українського радіо і ТБ за лінію розмежування (відео)
п’ятниця, 28 квітня 2017, 16:02

За лінією розмежування зможуть слухати українське радіо і дивитися телебачення.

Про це розповів Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання журналістів під час перебування у Тренінговому центрі підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення КОРД (с. Віта Поштова Києво-Святошинського району Київської області).

За його словами, використання вітчизняних розробок систем інформаційного захисту «дозволить ефективно блокувати антиукраїнське телерадіомовлення, вибірково блокуючи як аналогові, так і цифрові канали, які розповсюджують сепаратистську і російську пропаганду, і водночас не заважати роботі українського телерадіоефіру». 

Олександр Турчинов зазначив, що спочатку технологію, яка «на порядок дешевше, ніж іноземні аналоги», буде застосовано вздовж лінії розмежування, і після цього її використовуватимуть вздовж усього українсько-російського кордону.

Секретар РНБО України висловив переконання, що «незабаром на 30-50 км за лінією розмежування будуть слухати  українське радіо і дивитись українські телеканали».

Як повідомлялося раніше, керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації доповіло про детально розроблений проект інформаційного захисту, «який дозволить заблокувати антиукраїнське телерадіомовлення вздовж лінії розмежування в зоні проведення АТО».

Зважаючи на невідкладність реалізації цього завдання, Секретар РНБО України звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією виділити з резервного фонду Уряду фінансові ресурси, необхідні для реалізації проекту.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua