Олександр Турчинов та Арсен Аваков відкрили меморіал загиблим героям (відео, фоторепортаж)
п’ятниця, 18 листопада 2016, 15:19

Маємо бути гідними подвигу полеглих в боях героїв, захистити та звільнити Україну.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов, відкриваючи разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим у м. Боярка Київської області меморіал на честь бійців добровольчих батальйонів, які загинули у зоні АТО.

Олександр Турчинов нагадав, що три роки тому українці вийшли на Майдан, щоб захистити своє право жити у вільній незалежній країні, захистити майбутнє своїх дітей, не дати перетворити країну на російську колонію. «Ми перемогли, але отримали знекровлену країну зі знищеною армією, паралізованими силовими структурами, чим скористався ворог, розпочавши агресію в Криму і на сході України», - нагадав він.

Турчинов зазначив, що захищати країну, зупиняти ворога треба було негайно, і тому він звернувся до патріотів із закликом піти добровольцями і «стати у проломі за свою країну». Тоді, сказав він, було створено Національну гвардію, сформовано добровольчі батальйони спецпризначення МВС, які зі звичайною стрілецькою зброєю «першими пішли захищати свою країну».

«Тоді наші добровольці зупинили ворога, дали можливість побудувати сильну українську армію, створити потужну Нацгвардію, але плата була дуже висока. Ми сьогодні на Київщині відкриваємо меморіал, який завжди буде нагадувати всім про героїв-добровольців, про хлопців, які не чекали повісток з військоматів, а самі пішли, та віддали за свою Україну, за своїх дітей, за свої родини, за всіх українців найцінніше, що у них було - життя», - сказав О.Турчинов. «Господь каже, що немає більшої любові, ніж віддати своє життя за ближнього. Вони безмежно любили своїх дітей, своїх рідних, свою Україну. І зараз вони у Небесному воїнстві дивляться на нас, і ми повинні відчувати відповідальність за їх подвиг, за їх і наших рідних, за Україну, і наш обов’язок - захистити та звільнити Україну», - заявив Секретар РНБО України.

У церемонії відкриття меморіалу також взяли участь т. в. о. голови Національної поліції України Вадим Троян, народні депутати України, родичі загиблих бійців.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua