Олександр Турчинов: У судовій гілці влади сьогодні домінує політична доцільність, а не право та Конституція
понеділок, 7 жовтня 2019, 21:37

Ані прокурори, ані слідчі не пред‘явили нових доказів у справі Сергія Пашинського та не пояснили, чому вони раптом вирішили переглянути справу та перекваліфікували її із самозахисту в умисне заподіяння тілесних ушкоджень. Крім політичних мотивів це нічим не можна пояснити.

Про це сказав Олександр Турчинов, коментуючи рішення суду застосувати проти Сергія Пашинського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

За його словами, останнім часом спостерігається тенденція щодо відкриття кримінальних справ проти тих, хто був на Майдані та рятував країну на фронті.

«Водночас, на свободу випускають вбивць, що воювали проти власної країни. Суспільству намагаються нав’язати тренд, що всі, хто працювали в минулій владі - негативні персонажі. Але розкрутка цього тренду навряд чи допоможе чинній владі», - сказав Олександр Турчинов. 

Він нагадав, що Сергій Пашинський був з першого до останнього дня з ним на Майдані та на східному фронті, «в найбільш драматичні часи для нашої держави». «Тому сьогодні я не міг не бути на цьому суді», - додав Олександр Турчинов. 

«Рекомендував би тим, хто не був сьогодні на суді, розібратися у справі. Як би повели себе ви, коли агресивна людина напідпитку принижує вашу дружину, а потім розбиває пляшку об вашу голову? Почали б захищатися, правда? Вгамувавши нападника, Сергій викликав поліцію та швидку. Вважаю, що його дії були адекватними, що і довело слідство, яке тривало три роки», - сказав він. 

«У судовій гілці влади, - сказав Олександр Турчинов, - на жаль, сьогодні домінує політична доцільність, а не право та Конституція. Це серйозна проблема, і для європейської країни - це неприпустимо. Шкода, що традиції Печерського суду не змінилися. Якими вони були за часів Януковича - такими залишились і зараз». 

«Пашинського довго поливали брудом, але не знайшовши проти нього компромату, витягли вже закриту справу, і сьогодні, не маючи жодних правових підстав, кинули за ґрати. Переконаний, що правда переможе і Сергій витримає ці випробування та буде на свободі», - резюмував Олександр Турчинов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua