Олександр Турчинов: Україна має пишатися не лише космічним минулим, а й космічним сучасним і майбутнім (відео)
четвер, 31 серпня 2017, 14:04

Україна має пишатися не лише своїм космічним минулим, а й космічним сучасним і майбутнім.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов, представляючи нового Голову Державного космічного агентства України Павла Дегтяренка.

Секретар РНБО України при цьому зауважив, що «є постійні спроби, насамперед з боку Російської Федерації, скомпрометувати нашу країну, призвести до зупинки або блокування наших ракетно-космічних програм. І останні провокації навколо цього вкотре це засвідчили».

Водночас Олександр Турчинов зазначив, що «незважаючи на всі проблеми, ми повинні впевнено дивитися в майбутнє».

«Без потужного ракетно-космічного комплексу ми не будемо високотехнологічною країною, не будемо мати надійної ефективної оборони і системи безпеки», - заявив він.

За словами Секретаря РНБО України, на виконання цього важливого завдання необхідно позбутися кризових проблем на стратегічних підприємствах галузі. У цьому контексті Олександр Турчинов зазначив, що Уряд вже зробив перші кроки у напрямку створення потужних концернів та науково-виробничих об’єднань, які сконцентруються на виконанні поставлених завдань.

На переконання Турчинова, має змінитися і роль Державного космічного агентства: «Воно має бути не посередником між державним бюджетом і підприємствами, а проектувати майбутнє галузі, забезпечувати міжнародні зв’язки і контракти».

Олександр Турчинов також наголосив на необхідності масштабного технологічного оновлення вітчизняних стратегічних підприємств, яке неможливе без «серйозних інвестицій, пошуку надійних перспективних партнерів, корпоратизації підприємств та відповідних змін до законодавства, аби дати галузі нове дихання».

Серед пріоритетних завдань Секретар РНБО України назвав реалізацію «важливих оборонних програм, пов’язаних з виробництвом нових потужних ракетних систем, та якісного покращення позицій в питаннях космічної розвідки».

«У нас немає багато часу, нам потрібні інноваційні рішення і конкретні результати. Задачі дуже серйозні, але ми здатні їх розв’язати», - підсумував він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua