Олександр Турчинов: Україна повинна об’єднати з Туреччиною зусилля проти російської агресії
п’ятниця, 28 лютого 2020, 14:19

Тільки спільними зусиллями можна зупинити ескалацію російської військової агресії, зупинити міжнародний тероризм та злочини проти людства, відновити безпеку і мир у світі.

Про це сказав один з лідерів "Народного фронту", екс-Секретар РНБО Олександр Турчинов у своєму коментарі.

Він нагадав, що напередодні російсько-сирійські війська нанесли потужний авіаційний удар по турецьким  позиціям в районі провінції Ідліб, в результаті чого загинули турецькі солдати, цивільні громадяни, серед яких багато дітей.

“Втручання РФ у протистояння на Близькому Сході, в регіоні, з яким Росія не має спільних кордонів, призводить до втрат людських життів та спричинило нову потужну хвилю біженців до країн ЄС, що створює додаткову небезпеку для Європи в умовах епідемії коронавірусу”, - сказав Олександр Турчинов, висловивши співчуття рідним та близьким загиблих турецьких та сирійських громадян. 

За його словами, це тільки одна зі складових у ланцюговій реакції трагічних подій, що можуть відбутися найближчим часом у світі: “Причина цього - намагання військово-політичного керівництва РФ повністю зруйнувати світову політичну архітектуру, систему стримувань та противаг, континентальну та світову безпеку”, - зазначив Турчинов, нагадавши, що відкриту фазу військового протистояння Путін розпочав з агресії проти нашої країни в лютому 2014 року.

Він наголосив, що в цих складних небезпечних умовах Україна повинна висловити свою підтримку нашому стратегічному партнеру - Туреччині та об‘єднати зусилля у протидії агресивній російській політиці.

“Необхідно відновити і посилити реалізацію спільних з Туреччиною масштабних програм військово-технічного співробітництва, координацію та взаємодію українських військових з військовими Туреччини та країн-членів НАТО в басейні Чорного моря; ініціювати міжнародні переговори на високому рівні щодо протидії використання Криму для розповсюдження військової агресії РФ в Чорноморсько-Середземноморському басейні, а також посилення міжнародного тиску щодо відновлення суверенітету України на тимчасово окупованій території півострову АР Крим”, - зазначив Олександр Турчинов. 

“Тільки спільними зусиллями можна зупинити ескалацію російської військової агресії, зупинити міжнародний тероризм та злочини проти людства, відновити безпеку і мир у світі”, - резюмував він. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua