Олександр Турчинов: Українці всього світу мають відчути себе однією родиною та разом працювати на спільну перемогу
п’ятниця, 1 вересня 2017, 12:40

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов провів зустріч з Президентом Світового Конгресу Українців (СКУ) Євгеном Чолієм.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили поточну ситуацію на Сході України.

За словами Олександра Турчинова, оскільки ворожі обстріли в районі бойових дій не припиняються після чергової домовленості про припинення вогню, це є свідченням того, що «Путін не збирається забиратися з окупованої території, і для нього війна на Донбасі є важелем тиску на Європу і Україну».

Також співрозмовники обговорили можливі шляхи розв’язання проблеми блокування військово-технічної співпраці України з країнами-партнерами, а також питання звільнення політичних в’язнів-українців, яких незаконно утримують у Росії.

Окрему увагу сторони приділили питанню допомоги з боку СКУ в донесенні до держав-партнерів України інформаційних повідомлень та спростуванні фейкової інформації про нашу країну, яку розповсюджує російська пропаганда.

Своєю чергою Євген Чолій наголосив, що пріоритетом для Світового Конгресу Українців є «сприяння тому, щоб міжнародне співтовариство допомогло перемогти гібридну агресію проти України».

«Зі свого боку ми робитимемо все, щоб закон, який підписав президент США про військово-технічну допомогу Україні, не залишився лише на папері, а став реальністю», - наголосив він.

Окрім того співрозмовники констатували, що санкційний тиск на країну-агресора має «не лише продовжуватись, але й збільшуватись».

«Українці всього світу мають відчути себе однією родиною і разом працювати на спільну перемогу», - підсумував Олександр Турчинов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua