Олександр Турчинов: Українська армія - одна з найбільш боєздатних в Європі
п’ятниця, 16 грудня 2016, 11:27

Українська армія є однією з кращих в Європі за боєздатністю та спроможністю вирішувати бойові завдання. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «ЛігаБізнесІнформ».

«Сьогодні ми маємо сильну боєздатну армію. У нас, можливо, немає найсучаснішої зброї. Так, значно менше виділяється грошей на одного бійця, ніж в країнах НАТО, - сказав Олександр Турчинов. - Але я переконаний, що за здатністю вирішувати бойові завдання українська армія є однією з кращих в Європі».

При цьому Секретар РНБО України наголосив, що сьогодні головне - «не зупинитися на цьому шляху». «У нас ще дуже багато проблем і недоліків, нам протистоїть сильний і жорстокий ворог. Ми не можемо дозволити собі пригальмувати, заспокоїтися і розслабитися», - зазначив він, оскільки «війна не пробачає самовпевненості, не пробачає втрати пильності, недооцінки ворога». «Тому нам ще дуже багато належить зробити, щоб з однієї з найбільш боєздатних українська армія стала однією з найкращих і сильних», - підсумував він.

Олександр Турчинов також заявив, що у 2014 році українські патріоти не дозволили реалізувати сценарій, відповідно до якого нашу країну планувалося зробити фактично колонією Москви. «Завдяки мужності і відповідальності українців ми змогли вистояти і зупинити набагато сильнішого ворога. Більше того, ми змогли звільнити значну частину окупованих територій. І сьогодні створюємо оборонний потенціал, який дозволить захистити країну і повністю очистити її від окупантів», - сказав він.

За словами Секретаря РНБО України, для звільнення окупованих територій необхідно зміцнювати Збройні Сили, забезпечувати їх сучасною технікою і потужним озброєнням, системно зміцнювати весь спектр безпеки і оборони, динамічно розвивати економіку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua