Олександр Турчинов: Українська зброя повинна не лише не поступатись закордонним аналогам, а й перевершувати їх (відео)
п’ятниця, 13 листопада 2015, 11:41

Сьогодні на полігоні Національної гвардії у Петрівцях експерти-інструктори КОРДу, а також загонів спецпризначення Національної гвардії провели відбір найкращих зразків зброї українського виробництва для своїх підрозділів.

Про це сказав Секретар РНБО, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов на брифінгу після огляду представлених на полігоні Національної гвардії зразків зброї та проведення контрольних стрільб.

За його словами, зараз, коли відбувається формування спецпідрозділу Національної поліції КОРД та бригади спецпризначення Нацгвардії, "надзвичайно важливо, щоб хлопці, які пройдуть спочатку ретельний відбір, а потім складну профпідготовку, були озброєні сучасною і ефективною зброєю".

На думку Олександра Турчинова, українські виробники здатні забезпечити новостворені підрозділи зброєю, "що повинна не поступатись у конкуренції зразкам провідних зброярів світу". "Нам потрібно дивитись на зброю не лише як на засіб вирішення бойового завдання, але і як на спосіб підвищення престижу країни та зміцнення її економічного потенціалу. Виробництво зброї - це завжди працюючі підприємства, робочі місця, доходи громадян та державного бюджету", - сказав Секретар РНБО, додавши, що використання української зброї нашими бійцями буде найкращою рекламою для неї і серйозним важелем для просування її на експорт.

"Саме під таким кутом ми повинні підходити до питання озброєння наших підрозділів. Головна вимога до зброї - вона нічим не повинна поступатись закордонним аналогам, а бажано, - їх перевершувати", - резюмував Олександр Турчинов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua